Sex Club
Γεια σου, Επισκέπτη! Εγγραφή

Ολα τα Posts του mad_max (9670)

Θέμα: Διαγωνισμοί σχόλια χαβαλές και προτάσεις

Δημοσίευση: ενα χρονο ειμαι στους 19 που χανουν Θα γυρίσει κάποια στιγμή.

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-13 23:46:20

Θέμα: Λέμε το καθημερινό μας γεια

Δημοσίευση: Καλημέρες...

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-14 09:06:23

Θέμα: Σαν Σήμερα

Δημοσίευση: Σαν σήμερα 14 Μαΐου Γεγονότα 1264 - Μάχη του Λούες: Ο Ερρίκος Γ΄ της Αγγλίας αιχμαλωτίζεται και ο Σιμόν ντε Μονφόρ γίνεται de facto κυβερνήτης της Αγγλίας. 1509 - Γαλλικές δυνάμεις νικούν τους Βενετούς στη μάχη του Ανιαντέλο στη βόρεια Ιταλία. 1610 - Δολοφονείται στο Παρίσι ο Ερρίκος Δ΄ της Γαλλίας. Νέος βασιλιάς της Γαλλίας γίνεται ο Λουδοβίκος ΙΓ΄. 1643 - Πεθαίνει ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΓ΄ της Γαλλίας. Νέος βασιλιάς της Γαλλίας γίνεται, σε ηλικία 5 ετών, ο Λουδοβίκος ΙΔ΄. 1787 - Αντιπρόσωποι συγκαλούν στη Φιλαδέλφεια (Πενσυλβάνια) Συντακτική Συνέλευση για να συντάξει ένα νέο Σύνταγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Προεδρεύει ο Τζορτζ Ουάσινγκτον. 1796 - Ο Έντουαρντ Τζέννερ κάνει τον πρώτο εμβολιασμό κατά της ευλογιάς. 1863 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Λαμβάνει χώρα η μάχη του Τζάκσον. 1913 - Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης εγκρίνει τον καταστατικό χάρτη για το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το οποίο αρχίζει τη λειτουργία του με μία δωρεά 100.000.000$ από τον Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ. 1925 - Εκδίδεται το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ Η κυρία Ντάλογουεη. 1928 - Αρχίζει η λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος. 1939 - Η Λίνα Μεδίνα σε ηλικία 5 ετών γίνεται η νεαρότερη επιβεβαιωμένη μητέρα στην ιστορία της ιατρικής. 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η γερμανική αεροπορία βομβαρδίζει το Ρότερνταμ. 1944 - Τρεις μέρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του Λιβάνου, αντιπροσωπεία του Ε.Α.Μ. στέλνει τηλεγράφημα προς τον Ουίνστον Τσώρτσιλ και τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ αποκηρύσσοντας το στασιαστικό κίνημα και διαβεβαιώνοντας την προσήλωση των Ελλήνων στον συμμαχικό αγώνα. 1948 - Το Ισραήλ ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος και εγκαθίσταται προσωρινή κυβέρνηση. Αμέσως μετά την ανακήρυξη, το Ισραήλ δέχεται επίθεση από τα γειτονικά αραβικά κράτη και αρχίζει ο Αραβοϊσραηλινός πόλεμος του 1948. 1955 - Ψυχρός πόλεμος: Οκτώ κομμουνιστικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ένωσης, υπογράφουν μία συνθήκη αμοιβαίας άμυνας που ονομάζεται Σύμφωνο της Βαρσοβίας. 1962 - Τελούνται στην Αθήνα οι γάμοι της πριγκίπισσας Σοφίας και του διαδόχου του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπα Χουάν Κάρλος. 1963 - Το Κουβέιτ γίνεται μέλος του Ο.Η.Ε. 1967 - Με πρωτοβουλία στελεχών της Ε.Δ.Α. και του Κ.Κ.Ε. ιδρύεται η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση, το Πανελλήνιο Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ), με επικεφαλής τον Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο εκδίδει παράνομα στην Αθήνα το έντυπο Νέα Ελλάδα. 1970 - Η Ουλρίκε Μάινχοφ και άλλοι απελευθερώνουν από τη φυλακή τον Αντρέας Μπάαντερ, γεγονός που αποτελεί καίρια στιγμή στο σχηματισμό της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός. 1973 - Εκτοξεύεται ο Skylab, ο πρώτος διαστημικός σταθμός των Ηνωμένων Πολιτειών. 1988 - Στο Κεντάκι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ένας μεθυσμένος οδηγός που οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα συγκρούεται με σχολικό λεωφορείο. Είκοσι επτά άτομα σκοτώνονται κατά τη σύγκρουση και την επακόλουθη πυρκαγιά. Γεννήσεις 1316 - Κάρολος Δ΄, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας 1481 - Ρούπρεχτ επίσκοπος του Φράιζινγκ 1553 - Μαργαρίτα, βασίλισσα της Γαλλίας 1836 - Βίλελμ Στάινιτς, Αυστριακός σκακιστής 1867 - Κουρτ Άισνερ, Γερμανός πολιτικός 1880 - Βίλχελμ Λιστ, Γερμανός στρατάρχης 1899 - Στέλιος Περπινιάδης, Έλληνας τραγουδιστής 1901 - Χριστόφορος, πρίγκιπας της Έσσης 1924 - Καίτη Γκρέι, Ελληνίδα τραγουδίστρια 1933 - Τσαρλς Άντρομπας, γενικός κυβερνήτης του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων 1936 - Μπόμπι Ντάριν, Αμερικανός τραγουδιστής 1942 - Σώτια Τσώτου, Ελληνίδα στιχουργός 1943 - Τζακ Μπρους, Σκωτσέζος μουσικός (Cream) 1943 - Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, Ισλανδός πολιτικός 1944 - Τζορτζ Λούκας, Αμερικανός σκηνοθέτης 1947 - Αν Βιαζέμσκι, Γαλλίδα ηθοποιός 1948 - Πιερ Ανρί Ματσιόνι, Γάλλος πολιτικός 1952 - Ρόμπερτ Ζεμέκις, Αμερικανός σκηνοθέτης 1953 - Νοροντόμ Σιχαμόνι, βασιλιάς της Καμπότζης 1955 - Βέιντερ, Αμερικανός παλαιστής 1960 - Σιμονέτα Σομαρούγκα, Ελβετίδα πολιτικός 1961 - Γιώργος Πατούλης, Έλληνας πολιτικός 1964 - Ρόσεν Πλέβνελιεφ, Βούλγαρος πολιτικός 1969 - Κέιτ Μπλάνσετ, Αυστραλή ηθοποιός 1971 - Σοφία Κόπολα, Αμερικανίδα σκηνοθέτης 1979 - Νταν Άουερμπακ, Αμερικανός τραγουδιστής 1983 - Αναΐ, Μεξικανή τραγουδίστρια και ηθοποιός 1983 - Σαρμπέλ, Κύπριος τραγουδιστής 1983 - Άμπερ Τάμπλιν, Αμερικανίδα ηθοποιός 1984 - Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Facebook 1985 - Ζακ Ράιντερ, Αμερικανός παλαιστής 1986 - Αλέξανδρος Κολογέρης, Έλληνας ποδοσφαιριστής 1986 - Αλιόσα, Ουκρανή τραγουδίστρια 1990 - Μάριος Αντωνιάδης, Κύπριος ποδοσφαιριστής 1993 - Μιράντα Κόσγκροβ, Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια 1995 - Κέλι Γκέιλ, Αυστραλή/Ινδή μοντέλο Θάνατοι 649 - Πάπας Θεόδωρος Α΄ 964 - Πάπας Ιωάννης ΙΒ΄ 1595 - Βόλφγκανγκ δούκας του Μπράουνσβαϊγκ-Γκρουμπενχάγκεν 1608 - Κάρολος Γ΄, δούκας της Λωρραίνης 1610 - Ερρίκος Δ΄, βασιλιάς της Γαλλίας 1643 - Λουδοβίκος ΙΓ΄, βασιλιάς της Γαλλίας 1688 - Αντουάν Φυρετιέρ, Γάλλος συγγραφέας 1854 - Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, δούκισσα της Πλακεντίας 1895 - Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας Ευστάθιος, Έλληνας κληρικός 1912 - Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, Σουηδός συγγραφέας 1925 - Χένρυ Ράιντερ Χάγκαρντ, Άγγλος συγγραφέας 1940 - Έμμα Γκόλντμαν, Λιθουανή αναρχική 1954 - Χάιντς Γκουντέριαν, Γερμανός στρατηγός 1961 - Θεμιστοκλής Αθανασιάδης Νόβας, Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας 1966 - Ελευθέριος Σταυρίδης, Έλληνας δημοσιογράφος 1976 - Παναγιώτης Μάτσος, Έλληνας πολιτικός 1987 - Ρίτα Χέιγουορθ, Αμερικανίδα ηθοποιός 1989 - Μαίρη Λαλοπούλου, Ελληνίδα ηθοποιός 1991 - Αναστάσιος Γκόγκος, Έλληνας ζωγράφος 1995 - Κρίστιαν Άνφινσεν, Αμερικανός χημικός 1995 - Λαβίτι Στάουτ, πολιτικός από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους 1998 - Φρανκ Σινάτρα, Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός 2015 - B.B. King, Αμερικανός κιθαρίστας Γιορτάζουν Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος, Σιδέρης

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-14 09:09:23

Θέμα: Καλύτερο Burger Αθηνών και περίχωρων

Δημοσίευση: ωωωωω  διπλα εισαι ... μια μονοημερη στην Γκουρα για μπεργκερ προβατινα .. αν ειναι να πας πες μου να σου στειλω κι αλλες πληροφοριες ... Χτες ήρθα Αθήνα. Σε κάνα 10ημερο θα ξανακατεβω. Θα σου πω.

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-14 13:53:02

Δημοσίευση: Καλημέρες..

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 08:21:45

Δημοσίευση: Σαν σήμερα 15 Μαΐου Γεγονότα 495 π.Χ. - Εγκαινιάζεται στην αρχαία Ρώμη ναός προς τιμήν του θεού Μερκούριους. 392 - Δολοφονείται ο αυτοκράτορας Ουαλεντινιανός Β΄, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκστρατεία του στη Γαλατία κατά του Φράγκου σφετεριστή Αρβογάστη. 589 - Ο βασιλιάς Αυθάριος παντρεύεται τη Θεοδελίνδη, κόρη του δούκα της Βαυαρίας, Γαριβάλδου Α΄, με μεγάλη επιρροή στους Λομβαρδούς ευγενείς. 908 - Ο τριών ετών Κωνσταντίνος Ζ΄, γιος του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ του Σοφού, στέφεται συναυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον Πατριάρχη Ευθύμιο Α΄. Η τελετή πραγματοιείται στην Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη). 1252 - Ο Πάπας Ιννοκέντιος Δ΄ εκδίδει την παπική βούλα ad extirpanda, με την οποία επιτρέπει, αλλά και οριοθετεί, τα βασανιστήρια των αιρετικών στη μεσαιωνική Ιερά Εξέταση. 1525 - Οι εξεγερμένοι χωρικοί με επικεφαλής τον αναβαπτιστή πάστορα Τόμας Μύντσερ ηττώνται στη μάχη του Φρανκενχάουζεν, τερματίζοντας τον Πόλεμο των Χωρικών στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, δικάζεται στο Λονδίνο με τις κατηγορίες της προδοσίας, της μοιχείας και της αιμομιξίας. Καταδικάζεται σε θάνατο από ένα ειδικά επιλεγμένο σώμα ενόρκων. 1567 - Η Μαρία Α΄ της Σκωτίας παντρεύεται τον Ιάκωβο Χέπμπορν, 4ο κόμη του Μπόθγουελ, ο οποίος γίνεται ο τρίτος σύζυγός της. 1618 - Ο Γιοχάνες Κέπλερ διατυπώνει τον τρίτο νόμο της κίνησης των πλανητών. 1648 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Βεστφαλίας. 1793 - Ο Ντιέγο Μαρίν Αγιλέρα πετάει ένα ανεμόπτερο για «περίπου 360 μέτρα», σε ύψος 5-6 μέτρων, κατά τη διάρκεια μίας από τις πρώτες απόπειρες επανδρωμένων πτήσεων. 1796 - Πόλεμος του Πρώτου Συνασπισμού: Ο Ναπολέων Α΄ μπαίνει θριαμβευτικά στο Μιλάνο. 1800 - Ο βασιλιάς Γεώργιος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου σώζεται από απόπειρα δολοφονίας. 1811 - Η Παραγουάη ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. 1836 - Ο Φράνσις Μπέιλι παρατηρεί τις «χάντρες του Μπέιλι» κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης ηλίου. 1849 - Τα στρατεύματα των Δύο Σικελιών καταλαμβάνουν το Παλέρμο και συντρίβουν τη δημοκρατική κυβέρνηση της Σικελίας. 1905 - Ιδρύεται το Λας Βέγκας όταν δημοπρατούνται 110 στρέμματα, που αργότερα θα γίνουν το κέντρο της πόλης. 1911 - 303 Κινέζοι και 5 Ιάπωνες μετανάστες σκοτώνονται στην Τορρεόν, όταν οι δυνάμεις της μεξικανικής επανάστασης καταλαμβάνουν την πόλη. 1919 - Αρχίζει γενική απεργία στην πόλη Γουίνιπεγκ, όπου συμμετείχε σχεδόν το σύνολο του εργατικού δυναμικού της πόλης. 1919 - Απελευθέρωση της Σμύρνης: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Σμύρνη. 1932 - Ιαπωνία: Επεισόδιο 15ης Μαΐου κατά το οποίο δολοφονείται στην οικία του ο πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι 1940 - Ιδρύεται η εταιρεία εστιατορίων "McDonald's". 1941 – Βυθίζεται από Γερμανική αεροπορική επιδρομή το αντιτορπιλικό Λέων στον όρμο στης Σούδας. 1941 - Ιδρύεται στη μικρασιατική προσφυγική συνοικία της Επταλόφου η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην Ελλάδα, η "Ελευθερία", με την ομώνυμη εφημερίδα της και το πρώτο παράνομο τυπογραφείο της πόλης στην ίδια συνοικία. 1943 - Ο Ιωσήφ Στάλιν διαλύει την Κομμουνιστική Διεθνή, γνωστή και ως Τρίτη Διεθνή. 1948 - Το Ισραήλ δέχεται επίθεση από την Αίγυπτο, τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και την Υπεριορδανία. 1963 - Πρόγραμμα Μέρκιουρι: Εκτοξεύεται η τελευταία αποστολή Μέρκιουρι, με επιβαίνοντα τον αστροναύτη Γκόρντον Κούπερ, ο οποίος γίνεται ο πρώτος Αμερικανός που παραμένει πάνω από μία ημέρα στο διάστημα. 1970 - Δύο φοιτητές σκοτώνονται από την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο Τζάκσον Στέιτ κατά τη διάρκεια φοιτητικών διαδηλώσεων. 1988 - Ο Κόκκινος Στρατός αρχίζει την αποχώρησή του από το Αφγανιστάν, ύστερα από οκτώ και πλέον χρόνια πολέμου. 1991 - Η Εντίθ Κρεσόν γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Γαλλίας. Γεννήσεις 1459 - Ιωάννης Α΄, παλατινός κόμης του Ζίμερν 1567 - Κλαούντιο Μοντεβέρντι, Ιταλός συνθέτης 1689 - Λαίδη Μαίρη Μόνταγκιου, Αγγλίδα συγγραφέας 1773 - Κλέμενς φον Μέττερνιχ, Γερμανός πολιτικός 1786 - Δημήτρης Πλαπούτας, Έλληνας στρατιωτικός 1873 - Ιδομέν Κοστούρι, Αλβανός πολιτικός 1842 - Λουδοβίκος Βίκτωρ, αρχιδούκας της Αυστρίας 1854 - Γιάννης Ψυχάρης, Έλληνας συγγραφέας και γλωσσολόγος 1856 - Φρανκ Μπάουμ, Αμερικανός συγγραφέας 1859 - Πιερ Κιουρί, Γάλλος φυσικός 1891 - Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, Ρώσος συγγραφέας 1905 - Τζόζεφ Κότεν, Αμερικανός ηθοποιός 1909 - Τζέιμς Μέισον, Άγγλος ηθοποιός 1911 - Μαξ Φρις, Ελβετός συγγραφέας 1915 - Πολ Σάμιουελσον, Αμερικανός οικονομολόγος 1922 - Αντίλ Τσαρτσάνι, Αλβανός πολιτικός 1926 - Πήτερ Σάφερ, Άγγλος θεατρικός συγγραφέας 1929 - Άντριου Μπερτιέ, Άγγλος πρίγκιπας και μέγας μάγιστρος του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Τάγματος της Μάλτας 1931 - Τζέιμς Φιτς-Άλεν Μίτσελ, πρωθυπουργός του Άγιου Βικέντιου και Γρεναδίνων 1937 - Τρίνι Λόπεζ, Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και ηθοποιός 1938 - Μιρέιγ Νταρκ, Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο 1938 - Τόμι Ολιβένσια, Πορτορικανός μουσικός 1942 - Μπαρνάμπας Σιμπουσίζο Ντλαμίνι, πρωθυπουργός της Σουαζιλάνδης 1945 - Ντουάρτε Πίο, δούκας της Μπραγκάνσα 1947 - Μαρία Κανελλοπούλου, Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός 1948 - Βίκυ Βανίτα, Ελληνίδα ηθοποιός 1948 - Μπράιαν Ίνο, Άγγλος τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός 1951 - Φρανκ Ουίλτσεκ, Αμερικανός φυσικός 1952 - Ιμπαρέκ Σαμέχ, Λίβυος πολιτικός 1953 - Μιμή Ντενίση, Ελληνίδα ηθοποιός και συγγραφέας 1953 - Μάνος Ξυδούς, Έλληνας τραγουδοποιός 1955 - Λία Βίσση, Κύπρια τραγουδίστρια 1956 - Ανδρέας Λοβέρδος, Έλληνας πολιτικός 1956 - Μίρεκ Τοπολάνεκ, Τσέχος πολιτικός 1958 - Γιάννης Γκαλίτσιος, Έλληνας ποδοσφαιριστής 1958 - Τζουλιάνο Μερ Καμίς, Ισραηλινός ηθοποιός, σκηνοθέτης και ακτιβιστής 1958 - Ρον Σίμονς, Αμερικανός παλαιστής 1964 - Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, Δανός πολιτικός 1965 - Σταύρος Καλαφάτης, Έλληνας πολιτικός 1973 - Αιμιλία Τσουλφά, Ελληνίδα ιστιοπλόος 1974 - Βασίλης Κικίλιας, Έλληνας πολιτικός 1981 - Πατρίς Εβρά, Γάλλος ποδοσφαιριστής 1982 - Σεγούντο Καστίγιο, ποδοσφαιριστής από τον Ισημερινό 1982 - Φουτζιγάρα Τατσούγια, Ιάπωνας ηθοποιός 1983 - Γιώργος Σαμπάνης, Έλληνας τραγουδιστής 1987 - Άντι Μάρρεϊ, Σκωτσέζος αντισφαιριστής 1995 - Ξένια Σίτνικ, Λευκορωσίδα τραγουδίστρια Θάνατοι 348 - Παχώμιος, ασκητής και όσιος 392 - Ουαλεντινιανός Β΄, Ρωμαίος αυτοκράτορας 884 - Πάπας Μαρίνος Α΄ 1157 - Γιούρι Ντολγκορούκι, μέγας πρίγκιπας του Κιέβου 1174 - Νουρεντίν Ζενγκί, εμίρης της Δαμασκού 1461 - Ντομένικο Βενετσιάνο, Ιταλός ζωγράφος 1470 - Κάρολος Η΄, βασιλιάς της Σουηδίας 1622 - Πέτρος Πλάνκιος, Φλαμανδός αστρονόμος και χαρτογράφος 1873 - Αλέξανδρος Ιωάννης Α' Κούζας, ηγεμόνας της Ρουμανίας 1886 - Έμιλι Ντίκινσον, Αμερικανίδα ποιήτρια 1935 - Καζιμίρ Μαλέβιτς, Ρώσος καλλιτέχνης 1966 - Μαξιμιλιάνο Ερνάντες Μαρτίνες, πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ 1967 - Σταύρος Νικολαΐδης, Έλληνας εκπαιδευτικός και πολιτικός 1978 - Στυλιανός Καψωμένος, Έλληνας φιλόλογος, παπυρολόγος και ιστορικός 1986 - Έλιο ντε Άντζελις, Ιταλός οδηγός αγώνων 2003 - Γκαμπριέλ Ρομπέρ, Γάλλος ποδοσφαιριστής 2008 - Γουίλις Γιουτζίν Λαμπ, Αμερικανός φυσικός 2012 - Κάρλος Φουέντες, Μεξικανός συγγραφέας 2013 - Ενρίκε Ρόζα, πολιτικός της Γουινέας Μπισσάου Γιορτάζουν Αχίλιος, Αχίλλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος, Παχώμιος, Παχούμιος, Πάχος, Κάλη, Καλή

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 08:24:39

Θέμα: ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: To ξέραμε από την αρχή αυτό. Θα το πάρει. Δεν θα περάσει ο παοκ απο τον αρη

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 14:31:52

Θέμα: Κοστος Service και ανταλλακτικών

Δημοσίευση: η παροχη υπηρεσιων εχει παει στο θεο για αυτο πλεον ολοι ανταλλακτικα ψωνιζουν απο το οτοντοκ αλλα τα αρχιδια οι μηχανικοι βαζουν βετο οτι δεν δουλευουν με αγορασμενα απο τον πελατη ανταλλακτικα Αυτό ισχύει αν πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία. Εγώ πάω σε εξειδικευμένο συνεργείο. Οχι εξουσιοδοτημένο. Μέχρι να γνωριστώ με τον μηχανικό, του πήγαινα τα πράγματα, αλλά μετά απο τσεκάρισμα είδα ότι δεν κερδίζω κάτι. κι έτσι τα ψωνίζει αυτός. Δεν με κλέβει. Από Autodoc χρεώνουν μεταφορικά και δεν πολυσυμφέρει. Έχει και στην Αθήνα που βρίσκεις αρκετά φθηνά και επώνυμα

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 14:41:08

Θέμα: Ολυμπιακός

Δημοσίευση: Ολυμπιακός: Παραιτήθηκε από την ΠΑΕ ο Αλέξης Κούγιας Με ανακοίνωσή του, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, έκανε γνωστό ότι παραιτείται από την αντιπροεδρία και τη θέση του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και από τα καθήκοντα του νομικού συμβούλου, των ερυθρόλευκων. Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε τα συγκεκριμένα καθήκοντα πριν έξι μήνες, ωστόσο όπως διευκρινίζει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική του αξιοπρέπεια. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο πλέον νιώθει μέλος της ίδιας οικογένειας και δήλωσε βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει τον Europa Conference League στον τελικό της OPAP Arena, με τη Φιορεντίνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Όπως είναι γνωστό, προ 6μηνου και όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν στα «τάρταρα», δέχτηκα την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβω τη θέση του νομικού συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μετά από συζητήσεις τόσο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με πρόσωπα του περιβάλλοντος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία εκτιμώ, αποδέχτηκα αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, γιατί είχα να διαχειριστώ το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια δεν θα ήμουν ο ιδιοκτήτης μιας ομάδος και θα ήμουν ένα κορυφαίο μεν αλλά απλό διοικητικό στέλεχος. Σημειωτέον ότι για τη θέση μου αυτή αρνήθηκα να εισπράττω έστω και 1 ευρώ, αφού η φιλική μου σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επιλογή μου σε συνδυασμό με την παθολογική μου αγάπη για το ποδόσφαιρο, η οποία αγάπη πάντοτε ήταν υπεράνω χρωμάτων και συλλογικών υποστηρίξεων και πάντοτε ονειρευόμουν ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και έξω από τις βρωμιές του βρώμικου παρασκηνίου, ενός παρασκηνίου που κορυφώθηκε από το 1996 και μετά και γι’ αυτό τον λόγο ήμουν ο πρωταγωνιστής κάθε προσπάθειας καθάρσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που κόσμησα με την παρουσία μου το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, επήλθαν κοσμογονικές αλλαγές σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι σωστές αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και η δαπάνη από αυτόν δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε συνδυασμό με την παρουσία στο ποδοσφαιρικό τμήμα των Κ.Κ. Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Κριστιάν Καρεμπέ, αλλά κυρίως τον ερχομό του «σοφού» προπονητού Μεντιλίμπαρ, να μας οδηγήσουν ακόμη και στη διεκδίκηση του ονείρου της κατακτήσεως ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ λίγους μήνες πριν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχανε με κατεβασμένα τα χέρια από τη Λαμία. Σήμερα, δυστυχώς, για λόγους που αφορούν την προσωπική, τη νομική αλλά και την ποδοσφαιρική μου αξιοπρέπεια, αλλά και ό,τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία η εν γένει προσωπικότητά μου, η επαγγελματική και κοινωνική μου διαδρομή αλλά και η αυτοτέλειά μου στο πώς θα εκφράζω τις απόψεις μου για θέματα, τα οποία αφορούν είτε την επιστήμη μου, είτε την κοινωνία, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι υποχρεωμένος απέναντι στο σύστημα αξιών, το οποίο πρεσβεύω σε όλες αυτές τις δεκαετίες της ζωής μου, να παραιτηθώ από τις θέσεις, τις οποίες είχα στον Ολυμπιακό και τις οποίες τίμησα ανιδιοτελώς με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο η σχέση μας πλέον δεν είναι μόνο είτε επαγγελματική, είτε προσωπική, αλλά είμαστε και οι δυο μέλη της ίδιας οικογένειας. Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τους Κώστα Καραπαπά, Μιχάλη Κουντούρη, Τάκη Αγραφιώτη και όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού, με τους οποίους ζήσαμε αυτούς τους 6 μήνες πρωτοφανείς στιγμές ποδοσφαιρικής ευτυχίας, αλλά δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η εκτίμηση που θέλω να έχω στον εαυτό μου τα επόμενα χρόνια της ζωής μου. Είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο και λυπάμαι που δυστυχώς πλέον δεν θα είμαι στα αποδυτήρια, για να πανηγυρίσουμε μαζί όλοι αυτό το όνειρο, όπως κάναμε τους τελευταίους μήνες για όλες αυτές τις επιτυχίες μας που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού για την αγάπη και την εκτίμηση που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή, παρά το ότι ποτέ δεν ήμουν μέλος της οικογενείας τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ένιωσαν και αυτοί με πόση υπευθυνότητα και με πόσο σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού υπηρέτησα ανιδιοτελώς αυτή την ευαίσθητη θέση, την οποία κατείχα μέχρι σήμερα σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί, για να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο πετύχαμε. Αθήνα, 15/5/2024

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 17:50:51

Θέμα: Κύπελο Ελλάδας

Δημοσίευση: Παγκόσμια πρωτοτυπία της ΕΠΟ: Τελικός Conference League με κόσμο, τελικός Κυπέλλου χωρίς! Είναι φανερό ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του τελικού με την παρουσία οπαδών Η απαξίωση του τελικού Κυπέλλου συνεχίζεται με τη σημερινή οριστική απόφαση της ΕΠΟ να διοργανώσει το ματς της 25ης Μαϊου στο Βόλο χωρίς την παρουσία οπαδών. Η εξέλιξη αυτή ήταν λίγο – πολύ γνωστή εδώ και καιρό, αλλά τώρα ήρθε η επισημοποίηση, απαξιώνοντας για μία ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει αναλάβει και θα διοργανώσει τον τελικό του Conference League, ματς υψηλού κινδύνου και ειδικής αντιμετώπισης, αδυνατεί να διοργανώσει την εγχώρια διοργάνωση που της ανήκει. Και μπορεί ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος να επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να γίνουν οι εργασίες τοποθέτησης καμερών και μηχανημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Πανθεσσαλικό, αλλά ότι βάσει προκήρυξης εκεί θα είναι η έδρα του τελικού, το γνώριζαν εδώ και καιρό, αλλά ουδέποτε συγκινήθηκαν. Είναι φανερό ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του τελικού με την παρουσία οπαδών. Προτιμά να γίνει ήσυχα το ματσάκι, να δώσει την κούπα στον Παναθηναϊκό ή τον Αρη και να πάνε οι άνθρωποι της μία ώρα αρχύτερα στο σπίτι τους! Δεν χρειάζεται να γνωρίζει το παρασκήνιο στην ΕΠΟ, για να αντιληφθεί τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης του. Μία ματιά στους προηγούμενους πέντε τελικούς και το καταλαβαίνεις. Εχουμε και λέμε: 2018/19 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, ΟΑΚΑ με 1.040 θεατές 2019/20 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0, Πανθεσσαλικό χωρίς θεατές 2020/21 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1, ΟΑΚΑ χωρίς θεατές 2021/22 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0, ΟΑΚΑ ΜΕ 45.049 θεατές 2022/23 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0, Πανθεσσαλικό χωρίς θεατές Δηλαδή στους πέντε τελευταίους τελικούς, οι τέσσερις έγιναν μεταξύ συγγενών και φίλων, γεγονός που καταδεικνύει την απαξίωση που έχει οδηγήσει η ΕΠΟ το ελληνικό ποδόσφαιρο! Την ίδια ώρα, παντού στον κόσμο, ο τελικός του Κυπέλλου είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, παρουσία πλήθους κόσμου και με τις δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους μόνο στη μπάλα. Εδώ συζητάμε για έκτροπα, για αστυνομία, για κάμερες, για προσκλήσεις, για οπαδούς και οτιδήποτε άλλο εξωαγωνιστικό, ενώ η μοναδική πρεμούρα της ΕΠΟ ήταν να υποβάλει αίτημα ώστε να δοθεί ειδική άδεια για 300 προσκλήσεις και όχι από 30 σε κάθε ομάδα και 30 στην ΕΠΟ, όπως ορίζεται από το Νόμο. Ακόμα και η διορισμένη από την κυβέρνηση, Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) της γύρισε την πλάτη και οι άνθρωποι της παρότι προσεκλήθησαν δεν παρέστησαν στην προγραμματισμένη σύσκεψη, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθεί η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Βέβαια η Πολιτεία δεν είναι άμοιρη ευθυνών, καθώς η διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου αποτελεί εθνικό θέμα και δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή μόνο της ΕΠΟ. Αλλά είναι επίσης φανερό, ότι και την κυβέρνηση βολεύει η απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών, γιατί και αυτή αποφεύγει τις κακοτοπιές των τυχόν επεισοδίων και της ευθύνης που θα μπορούσε να έχει. Και έτσι, εύκολα και αβίαστα, καταλήγουμε στον πέμπτο τελικό τα τελευταία έξι χρόνια χωρίς κόσμο. Κακόμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 18:00:05

Θέμα: Conference league

Δημοσίευση: Η Φιορεντίνα είναι το φαβορί. Δεν θα είναι εύκολο. Ηρεμήστε.

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 18:13:36

Θέμα: Αποπειρα δολοφονιας Σλοβακου πρωθυπουργου .

Δημοσίευση: Εχει σαλτάρει  ο κόσμος. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει, δεν ξέρεις πως θα ξυπνήσεις το πρωί

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 18:52:11

Θέμα: Τι φαγητο εφαγες σημερα

Δημοσίευση: Σπανακοριζο και ήταν εξαιρετικό..

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 19:56:13

Δημοσίευση: Πρώτος ο Παοκ. Τον έσβησε τον Παο Τι θα κάνει τη Κυριακή όμως; Θα τον αφήσουν να κερδίσει τον Αρη;

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 22:39:45

Δημοσίευση: Κάναμε αυτό που έπρεπε και σχετικά εύκολα.2-0 την Αεκ που είναι τώρα 2η

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 22:41:35

Δημοσίευση: Τη Κυριακή το βράδυ θα ξέρουμε. Μακάρι να κερδίσει...

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-15 22:43:50

Δημοσίευση: Καλημέρα στη παρέα..

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 06:45:03

Θέμα: Νεος Κ.Ο.Κ.

Δημοσίευση: Οι νόμοι καλοί είναι όταν τηρούνται Και να τηρούνται για όλους..

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 06:46:38

Δημοσίευση: Σαν σήμερα 16 Μαΐου Γεγονότα 218 - Ο Ηλιογάβαλος ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας. 1204 - Ο Βαλδουίνος Θ΄, κόμης της Φλάνδρας, στέφεται αυτοκράτορας της Λατινικής Αυτοκρατορίας. 1527 - Οι Φλωρεντινοί διώχνουν για δεύτερη φορά τους Μεδίκους και αποκαθιστούν τη δημοκρατία στη Φλωρεντία. 1532 - Ο Τόμας Μορ παραιτείται από Λόρδος Καγκελάριος της Αγγλίας. 1568 - Η Μαρία Α΄ της Σκωτίας διαφεύγει στην Αγγλία. 1770 - Η 15χρονη Μαρία Αντουανέτα παντρεύεται τον 16χρονο Λουδοβίκο Αύγουστο που αργότερα θα γίνει βασιλιάς της Γαλλίας. 1811 - Πόλεμος της Ιβηρικής Χερσονήσου: Οι σύμμαχοι Ισπανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν τους Γάλλους στην Αλμπουέρα. 1868 - Ο Αμερικανός πρόεδρος Άντριου Τζόνσον αθωώνεται με μία ψήφο διαφορά από τη Γερουσία των Η.Π.Α. 1888 - Ο Νίκολα Τέσλα δίνει μία διάλεξη περιγράφοντας τον εξοπλισμό που θα επιτρέψει την αποτελεσματική παραγωγή και χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις. 1916 - Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και η Γαλλία υπογράφουν τη μυστική Συμφωνία Σάικς–Πικό διχοτομώντας τα πρώην οθωμανικά εδάφη όπως το Ιράκ και τη Συρία. 1920 - Στη Ρώμη, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΕ΄ ανακηρύσσει ως αγία την Ιωάννα της Λωραίνης. 1929 - Λαμβάνει χώρα στο Χόλυγουντ η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. 1943 - Ολοκαύτωμα: Τερματίζεται η εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας. 1961 - Ο Παρκ Τζονγκ-χούι ηγείται πραξικοπήματος για την ανατροπή της δημοκρατίας στη Νότια Κορέα. 1961 - Ένα ελικοφόρο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Χάρβαρντ του αεροπλανοφόρου Φράνκλιν Ρούζβελτ που ναυλοχεί στον φαληρικό όρμο, χάνει τον έλικά του κατά τη διάρκεια επίδειξης πάνω από το Καλαμάκι και συντρίβεται σ' έναν κήπο της περιοχής πριν προλάβει το πλήρωμα να αντιδράσει. Η μικρή δεξαμενή καυσίμων στο εμπρόσθιο τμήμα της ακράκτου ανατινάζεται λόγω της βιαιότητας της πρόσκρουσης και το αεροπλάνο τυλίγεται αμέσως στις φλόγες. Νεκροί οι δύο πιλότοι. 1962 - Επανέναρξη των πυρηνικών σοβιετικών ατμοσφαιρικών δοκιμών εξαγγέλλει από τη Βουλγαρία ο Νικίτα Χρουστσόφ, ο οποίος καλεί, παράλληλα, Τουρκία και Ελλάδα "να εγκαταλείψουν την απομόνωσή τους". 1966 - Έναρξη της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα. 1969 - Πρόγραμμα Βενέρα: Το σοβιετικό ρομποτικό διαστημόπλοιο Βενέρα 5 προσεδαφίζεται στην Αφροδίτη. 1974 - Ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο εκλέγεται ισόβιος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας. 1991 - Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου απευθύνεται στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η πρώτη Βρετανή μονάρχης που απευθύνεται στο αμερικανικό Κογκρέσο. 1997 - Ο πρόεδρος του Ζαΐρ Μομπούτου Σέσε Σέκο διαφεύγει από τη χώρα. 2003 - Στο Μαρόκο, 33 πολίτες σκοτώνονται και περισσότεροι από 100 τραυματίζονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα. Γεννήσεις 1704 - Γιόχαν αμ Έντε, Γερμανός θεολόγος, παιδαγωγός και συγγραφέας 1718 - Μαρία Γκαετάνα Ανιέζι,Ιταλίδα μαθηματικός και φιλόσοφος 1821 - Παφνούτι Τσεμπισιόφ, Ρώσος μαθηματικός 1872 - Νικόλαος Στράτος, Έλληνας πολιτικός 1883 - Τζελάλ Μπαγιάρ, Τούρκος πολιτικός 1891 - Ρίχαρντ Τάουμπερ, Αυστριακός τενόρος 1905 - Χένρι Φόντα, Αμερικανός ηθοποιός 1906 - Αλφρέντ Πελλάν, Καναδός ζωγράφος 1915 - Μάριο Μονιτσέλι, Ιταλός σκηνοθέτης 1924 - Ντάουντα Τζαγουάρα, πρόεδρος της Γκάμπια 1926 - Μπόσγουελ Ουίλιαμς, γενικός κυβερνήτης της Αγίας Λουκίας 1947 - Γιώργος Ρωμανός, Έλληνας τραγουδιστής 1948 - Κάτια Δανδουλάκη, Ελληνίδα ηθοποιός 1949 - Γιώργος Ζήκας, Έλληνας τραγουδοποιός 1951 - Σόφη Ζαννίνου, Ελληνίδα ηθοποιός 1953 - Πιρς Μπρόσναν, Ιρλανδός ηθοποιός 1953 - Αντώνης Φωστιέρης, Έλληνας ποιητής 1954 - Ντάουντα Τζαγουάρα, πρόεδρος της Γκάμπια 1960 - Τάμμε Χάνκεν, Γερμανός τηλεπαρουσιαστής 1965 - Κριστ Νοβοσέλιτς, Αμερικανός μπασίστας (Nirvana) 1966 - Τζάνετ Τζάκσον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια 1974 - Λάουρα Παουζίνι, Ιταλίδα τραγουδίστρια 1981 - Ρικάρντο Κόστα, Πορτογάλος ποδοσφαιριστής 1981 - Τζόζεφ Μόργκαν, Άγγλος ηθοποιός 1983 - Νάνσυ Άτζραμ, Λιβανέζα τραγουδίστρια 1986 - Μέγκαν Φοξ, Αμερικανίδα ηθοποιός 1990 - Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ, Άγγλος ηθοποιός και μοντέλο 1993 - Άττικους Μίτσελ, Καναδός ηθοποιός 1994 - Όλεχ Πσιούκ, Ουκρανός ράπερ, νικητής της Eurovision 2022 Θάνατοι 1268 - Πέτρος Β΄, κόμης της Σαβοΐας 1651 - Παρθένιος Β΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως 1696 - Μαριάννα της Αυστρίας, βασίλισσα της Ισπανίας 1703 - Σαρλ Περώ, Γάλλος συγγραφέας 1830 - Ζοζέφ Φουριέ, Γάλλος μαθηματικός και φυσικός 1926 - Μεχμέτ ΣΤ΄, Οθωμανός σουλτάνος 1934 - Αρίσταρχος Μπελοπόλσκυ, Ρώσος αστρονόμος 1936 - Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, Έλληνας στρατιωτικός 1942 - Μπρόνισλαβ Μαλινόβσκι, Πολωνός ανθρωπολόγος 1953 - Τζάνγκο Ράινχαρντ, Βέλγος κιθαρίστας και συνθέτης 1961 - Ιωάννης Ορφανός, Έλληνας πολιτικός 1970 - Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Έλληνας στιχουργός 1973 - Ζακ Λιπσίτζ, Λιθουανός γλύπτης 1974 - Κλέων Κοσμίδης, Έλληνας έμπορος 1984 - Άντι Κάουφμαν, Αμερικανός κωμικός 1988 - Χαρίλαος Μητρέλιας, Έλληνας νομικός 1988 - Γεώργιος Πυρουνάκης, Έλληνας ιερέας 2010 - Ρόνι Τζέιμς Ντίο, Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός (Rainbow, Black Sabbath, Dio) 2015 - Ντην Πότερ, Αμερικανός αναρριχητής 2022 - Ιλαρίων Καπράλ

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 07:38:43

Θέμα: Κοστος Service και ανταλλακτικών

Δημοσίευση: και γω πήγα στον φούρναρη τα υλικά για να μου φτιάξει 4 τσουρέκια και μου αρνήθηκε, απαράδεκτος Δεν είναι το ίδιο..  Στο χωριό πάντως, πηγαίνω τα υλικά και μου φτιάχνουν Χιλοπιτες. ?

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 13:26:40

Θέμα: Conference league

Δημοσίευση: Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Σε ελεύθερο κανάλι η μετάδοση του τελικού Conference League Η μετάδοση του τελικού του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στην OPAP Arena στις 29 Μαΐου θα μεταδοθεί σε ελεύθερο κανάλι και συγκεκριμένα στο MEGA. Η COSMOTE TV έχει τα δικαιώματα για Champions, Europa και Conference League μέχρι το 2027, ενώ το Mega είναι το μοναδικό ελεύθερο κανάλι με δικαίωμα μετάδοσης αγώνων του Champions League.

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 14:29:04

Θέμα: Παναθηναικος

Δημοσίευση: Δημοσίευμα βόμβα: Αγοράζει το 49% του ΣΚΑΙ και το 40% του Παναθηναϊκού ο mr.Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί, από τον Γιάννη Αλαφούζο! Έχει φτάσει η πρότασή του στο Μαξίμου Μια αποκάλυψη βόμβα φέρνει στο φως η ιστοσελίδα radar.gr σε αποκλειστικό της δημοσίευμα που θέλει τον mr. Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί να μπαίνει ενεργά στον ΣΚΑΙ! «Tο Μαξίμου ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πρόταση που κατέθεσε ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί για τον ΣΚΑΪ και τον Παναθηναϊκό. Οι Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης έχουν στα χέρια τους την ολοκληρωμένη πρόταση Ατζούν και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να προβάλουν αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του Τούρκου επιχειρηματία στη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο Ατζούν Ιλιτζαλί προτείνει στον Αλαφούζο την εξαγορά του 40% των μετοχών του Παναθηναϊκού με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβει και το μάνατζμεντ. Η πρόταση για τον ΣΚΑΪ περιλαμβάνει την εξαγορά του 49% των μετοχών του ΣΚΑΪ το μάνατζμεντ του οποίου θα παραμείνει στον Αλαφούζο αλλά ο έλεγχος του ψυχαγωγικού προγράμματος θα περάσει στον Ατζούν Ιλιτζαλί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση στον Τούρκο επιχειρηματία. Δεν αποκλείεται να περιμένει το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να προχωρήσει στη συμφωνία. Εξελίξεις αναμένονται και στο ΟΡΕΝ με τον Νίκο Κοκλώνη να εξασφαλίζει ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών του καναλιού καθώς και το μάνατζμεντ. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 19:10:25

Θέμα: Formula 1

Δημοσίευση: Το πρόγραμμα του GP της Εμίλια Ρομάνια, η στρατηγική και τα μυστικά της Ίμολα Το GP της Εμίλια Ρομάνια, που κατέχει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της Formula 1 ως GP Αγίου Μαρίνου, φέρνει το φετινό πρωτάθλημα στην Ευρώπη οκτώ μήνες μετά τον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στην ήπειρό μας, στη Μόντσα, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από αγωνιστική άποψη το 7ο φετινό GP της F1 είναι ιδιαίτερα σημαντικό: οι τιφόζι ελπίζουν ότι η πρώτη μεγάλη φετινή αναβάθμιση της Ferrari SF-24 θα αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική ώστε η Scuderia να αρχίσει να ασκεί πίεση στη Red Bull. Παράλληλα, και η McLaren θέλει να αποδείξει ότι η δική της αναβάθμιση της MCL38 στο Μαϊάμι, με την οποία κέρδισε ο Λάντο Νόρις, μπορεί να αποδώσει και σε μια διαφορετική πίστα, με τον ίδιο στόχο: να ασκεί πίεση στη Red Bull και να μπορεί να είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για τις νίκες. Εμπρός στην “επίθεση” αυτή των δύο παραδοσιακών δυνάμεων της F1, η Red Bull λέγεται πως έχει ετοιμάσει κι εκείνη μια σειρά από αναβαθμίσεις της RB20 για την Ίμολα, αλλά μικρότερης έκτασης. Με στόχο να επαναφέρει την “ισορροπία” της κυριαρχίας του Μαξ Φερστάπεν των δύο τελευταίων ετών. ΣτρατηγικήΗ Pirelli παρέχει στις ομάδες για το GP της Ίμολα τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της (C3, C4, C5), όπως συνέβη και στο GP Αυστραλίας. Αυτό διευρύνει σημαντικά τις στρατηγικές επιλογές των ομάδων για τον αγώνα, όμως παραδοσιακά στην Ίμολα οι οδηγοί κάνουν μόνο ένα πιτ-στοπ. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι, σύμφωνα με την Pirelli, “η πίστα δεν είναι ιδιαίτερα σκληρή σε σχέση με τις δυνάμεις που ασκούνται στα ελαστικά, παρότι η άσφαλτος είναι σχετικά τραχιά”. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Ίμολα έχει μία από τις πιο εκτενείς γραμμές των πιτς όλης της σεζόν, που σημαίνει ότι η απώλεια χρόνου σε κάθε πιτ-στοπ είναι αρκετά μεγάλη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 7ου φετινού αγωνιστικού τριημέρουτης Formula 1, από την Παρασκευή (17/05) μέχρι την Κυριακή (19/05), καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πρώτο από τα δύο ιταλικό GP της σεζόν: Πρόγραμμα GP Εμίλια Ρομάνια 2024Παρασκευή 17 Μαΐου 14:30-15:30: Ελεύθερες Δοκιμές 1 (FP1) 18:00-19:00: Ελεύθερες Δοκιμές 2 (FP2) Σάββατο18 Μαΐου 13:30-14:30: Ελεύθερες Δοκιμές 3 (FP3) 17:00-18:00: Δοκιμές κατάταξης (Q) Κυριακή 19 Μαΐου 16:00: Αγώνας (GP) GP Εμίλια Ρομάνια 2024 / Ίμολα, 17-19 Απριλίου 2024 Πρώτο GP: 1980 Μήκος πίστας: 4,909 km Γύροι: 63 Συνολική διαδρομή: 309,049 km Ρεκόρ γύρου: Λιούις Χάμιλτον, 1:15.484 (2020) Νικητής 2023: -(δεν διεξήχθη λόγω πλημμυρών) Περισσότερες νίκες: 7 (Μίκαελ Σουμάχερ) Πρόβλεψη θερμοκρασίας αέρα: 15-25° Κελσίου Πιθανότητα βροχής: 40% (Κυριακή),

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 22:14:38

Θέμα: Κέρδισα Διαγωνισμό του Forum

Δημοσίευση: @kostask1997  Συγχαρητήρια μάγκα μου...  Καλά να περάσεις!!! Πήρες κεφάλι με τη 3η νίκη!!

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-16 22:51:18

Δημοσίευση: Καλημέρες

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-17 07:38:21

Δημοσίευση: Σαν σήμερα 17 Μαΐου Γεγονότα 1521 - Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1536 - Ο Γεώργιος Μπολέυν και άλλα τέσσερα άτομα εκτελούνται για προδοσία. 1536 - Ακυρώνεται ο γάμος του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και της Άννας Μπολέυν. 1590 - Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642 - Ο Πωλ Σομεντύ ντε Μαιζονέβ ιδρύει την αποικία Βιλ Μαρί, το σημερινό Μόντρεαλ. 1673 - Ο Λουί Ζολιέ και ο Ζακ Μαρκέτ αρχίζουν την εξερεύνηση του ποταμού Μισσισσιππή. 1792 - Ιδρύεται το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 1805 - Ο Μεχμέτ Αλή Πασάς γίνεται βαλής της Αιγύπτου. 1809 - Ο Ναπολέων Α΄ διατάσσει την προσάρτηση των Παπικών Κρατών στην Πρώτη Γαλλική Αυτοκρατορία. 1814 - Υπογράφεται το Σύνταγμα της Νορβηγίας και ο διάδοχος Χριστιανός Φρειδερίκος της Δανίας εκλέγεται βασιλιάς της Νορβηγίας. 1821 - Κήρυξη της Επανάστασης στη Μακεδονία: ο Εμμανουήλ Παππάς κηρύσσει την Επανάσταση στις Καρυές του Αγίου Όρους και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. 1859 - Κωδικοποιούνται οι πρώτοι κανόνες του αυστραλιανού ποδοσφαίρου. 1863 - Η Ροσαλία δε Κάστρο δημοσιεύει τα Cantares Gallegos, το πρώτο βιβλίο στη γαλικιανή γλώσσα. 1865 - Ιδρύεται η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών. 1902 - Ο Έλληνας αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης ανακαλύπτει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, έναν αρχαίο μηχανικό αναλογικό υπολογιστή. 1914 - Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο αναγνωρίζεται η πλήρης αυτονομία της Βορείου Ηπείρου υπό την αλβανική κυριαρχία. 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τις Βρυξέλλες. 1944 - Ξεκινά το Συνέδριο του Λιβάνου. 1967 - Πόλεμος των Έξι Ημερών: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ ζητάει την αποχώρηση της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από την Αίγυπτο. 1972 - Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου Ridel, υπεύθυνος για τη δολοφονία 118 Ελλήνων στο Μονοδένδρι, που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα με την άδεια της Χούντας, αναγνωρίστηκε στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Σπάρτης από συγγενείς των εκτελεσμένων και αφού αποδοκιμάστηκε και ξυλοκοπήθηκε αναγκάστηκε να φύγει. 1990 - Η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αφαιρεί την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχιατρικών παθήσεων. 1995 - Ο Ζακ Σιράκ αναλαμβάνει την Προεδρία της Γαλλίας. Γεννήσεις 1443 - Εδμόνδος, κόμης του Ράτλαντ 1490 - Αλβέρτος, δούκας της Πρωσίας 1500 - Στανίσλαφ Α΄ της Μασοβίας, Πολωνός δούκας 1682 - Βαρθολομαίος Ρόμπερτς, Ουαλός πειρατής 1749 - Έντουαρντ Τζέννερ, Άγγλος ιατρός και επιστήμονας 1836 - Τζόζεφ Λόκυερ, Άγγλος αστρονόμος 1873 - Ανρί Μπαρμπύς, Γάλλος συγγραφέας 1875 - Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, Έλληνας πολιτικός 1886 - Αλφόνσος ΙΓ΄, βασιλιάς της Ισπανίας 1891 - Αλεξάνδρα του Φάιφ, Αγγλίδα πριγκίπισσα 1891 - Ναπολέων Ζέρβας, Έλληνας αντιστασιακός 1897 - Οντ Χάσελ, Νορβηγός χημικός 1904 - Ζαν Γκαμπέν, Γάλλος ηθοποιός 1911 - Μορίν Ο'Σάλιβαν, Ιρλανδή ηθοποιός 1926 - Γιώργος Σκαλενάκης, Έλληνας σκηνοθέτης 1929 - Άνα Μαρία, πολιτικός από το Ελ Σαλβαδόρ 1931 - Μένης Κουμανταρέας, Έλληνας συγγραφέας 1933 - Γελένα Γκορτσακόβα, Ρωσίδα ακοντίστρια 1943 - Βίκυ Μοσχολιού, Ελληνίδα τραγουδίστρια 1946 - Ούντο Λίντενμπεργκ, Γερμανός μουσικός 1950 - Χάουαρντ Άσμαν, Αμερικανός στιχουργός 1950 - Γιάνεζ Ντρνόβσεκ, Σλοβένος πολιτικός 1953 - Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ, πολιτικός από το Καζακστάν 1955 - Βισέντε Εσταβίγιο, Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής 1955 - Μπιλ Πάξτον, Αμερικανός ηθοποιός 1957 - Έλλη Πασπαλά, Ελληνίδα τραγουδίστρια 1961 - Ένια, Ιρλανδή τραγουδοποιός 1964 - Στράτος Αποστολάκης, Έλληνας ποδοσφαιριστής 1965 - Κάτια Νικολαΐδου, Ελληνίδα ηθοποιός 1967 - Μοχάμετ Νασίντ, πρόεδρος των Μαλδίβων 1979 - Ουέιν Τόμας, Άγγλος ποδοσφαιριστής 1982 - Τόνι Πάρκερ, Γάλλος καλαθοσφαιριστής 1985 - Ντέρεκ Χαφ, Αμερικανός χορευτής Θάνατοι 1510 - Σάντρο Μποττιτσέλλι, Ιταλός ζωγράφος 1727 - Αικατερίνη Α΄, αυτοκράτειρα της Ρωσίας 1838 - Σαρλ-Μωρίς ντε Ταλλεϋράν-Περιγκόρ, Γάλλος διπλωμάτης 1917 - Ραντομίρ Πούτνικ, Σέρβος στρατιωτικός 1919 - Γκουίντο φον Λιστ, Αυστριακός συγγραφέας 1936 - Παναγής Τσαλδάρης, Έλληνας πολιτικός 1960 - Ιωάννης Γεωργιάδης, Έλληνας ξιφομάχος 1980 - Αντώνης Βουσβούνης, Έλληνας λογοτέχνης 1984 - Χρήστος Δέπας, Έλληνας πολιτικός 1993 - Αναστάσιος Βγενόπουλος, Έλληνας πολιτικός 1998 - Ειρήνη Μάρρα, Ελληνίδα συγγραφέας 2004 - Εζεντίν Σαλίμ, Ιρακινός πολιτικός 2007 - Ευγένιος Ουέμπερ, Αμερικανός ιστορικός 2008 - Καίτη Πάνου, Ελληνίδα ηθοποιός 2012 - Ντόνα Σάμερ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια 2013 - Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα, Αργεντινός στρατηγός και πολιτικός 2014 - Άννα Πολλάτου, Ελληνίδα αθλήτρια 2017 - Αριστείδης Αλαφούζος, Έλληνας εφοπλιστής 2017 - Τόζα Βεσελίνοβιτς, Σέρβος ποδοσφαιριστής και προπονητής 2022 - Βαγγέλης Παπαθανασίου, Έλληνας μουσικός και συνθέτης Γιορτάζουν Ανδρόνικος, Ανδρονίκη, Ιουνία, Γιουνία, Σόλων, Σόλωνας, Σολόχων

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-17 07:44:05

Δημοσίευση: Η ιστορική παρακάμερα από τη θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού και η ομιλία Μαρινάκη στους παίκτες

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-17 08:06:19

Θέμα: Νέα Φήμη

Δημοσίευση: Δεν το έπιασα, αλλά το προσπερνάω...

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-18 00:43:05

Δημοσίευση: Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο..

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-18 08:30:49

Δημοσίευση: Σαν σήμερα 18 Μαΐου Γεγονότα 332 - Ο Κωνσταντίνος Α΄ ανακοινώνει τη δωρεάν διανομή σιτηρών στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης. 1152 – Ο Ερρίκος Β΄ της Αγγλίας παντρεύεται την Ελεονώρα της Ακουιτανίας. 1291 - Άλωση της Άκρας και τέλος της σταυροφορικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους. 1302 – Μέλη της φλαμανδικής πολιτοφυλακής της Μπρυζ σφάζει τη γαλλική φρουρά της πόλης. 1499 - Ο Αλόνσο δε Οχέδα σαλπάρει από το Κάδιθ για το ταξίδι του στη σημερινή Βενεζουέλα. 1565 - Αρχίζει η πολιορκία της Μάλτας, κατά την οποία οι οθωμανικές δυνάμεις προσπάθησαν και τελικά απέτυχαν να καταλάβουν τη Μάλτα. 1593 – Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για τον Κρίστοφερ Μάρλοου, ύστερα από τις κατηγορίες του θεατρικού συγγραφέα Τόμας Κιντ ότι ανήκει σε αίρεση. 1652 - Το Ρόουντ Άιλαντ ψηφίζει τον πρώτο νόμο στην αγγλόφωνη Βόρεια Αμερική με τον οποίο κηρύσσεται παράνομη η δουλεία. 1756 - Αρχίζει επίσημα ο Επταετής Πόλεμος όταν το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας κηρύσσει τον πόλεμο στη Γαλλία. 1803 – Ναπολεόντειοι Πόλεμοι: Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλεί τη Συνθήκη της Αμιένης και κηρύσσει τον πόλεμο στη Γαλλία. 1804 - Ο Ναπολέων Α΄ ανακηρύσσεται από τη Γερουσία αυτοκράτορας των Γάλλων. 1811 - Μάχη του Λας Πιέδρας: Ο πρώτος μεγάλος στρατιωτικός θρίαμβος της επανάστασης του Ρίο ντε λα Πλάτα στην Ουρουγουάη υπό τον Χοσέ Χερβάσιο Αρτίγας. 1821 – Μάχη των Δολιανών: Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς με 200 περίπου άντρες τρέπει σε φυγή 2.000 Οθωμανούς. Από την μάχη αυτή ο Νικηταράς έμεινε στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». 1828 – Οι οθωμανικές δυνάμεις του Μουσταφά Πασά νικούν τους Έλληνες αγωνιστές στη μάχη του Φραγκοκάστελλου. 1848 - Συνεδριάζει η πρώτη γερμανική εθνοσυνέλευση (το Κοινοβούλιο της Φρανκφούρτης) στη Φραγκφούρτη. 1860 - Ο Αβραάμ Λίνκολν χρίζεται υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α. 1863 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Αρχίζει η πολιορκία του Βίκσμπουργκ. 1969 - Πρόγραμμα Απόλλων: Εκτοξεύεται το Απόλλων 10. Γεννήσεις 1048 – Ομάρ Καγιάμ, Πέρσης μαθηματικός, ποιητής και αστρονόμος 1616 - Γιόχαν Γιάκομπ Φρόμπεργκερ, Γερμανός συνθέτης και μουσικός 1810 - Φραντσέσκο Μαρία Πιάβε, Ιταλός λιμπρετίστας 1868 – Νικόλαος Β΄, αυτοκράτορας της Ρωσίας 1872 – Μπέρτραντ Ράσελ, Άγγλος μαθηματικός, συγγραφέας και φιλόσοφος 1876 – Χέρμαν Μίλερ, Γερμανός πολιτικός 1883 – Βάλτερ Γκρόπιους, Γερμανός αρχιτέκτονας 1897 – Φρανκ Κάπρα, Ιταλός παραγωγός, σκηνοθέτης και συγγραφέας 1914 – Πιερ Μπαλμέν, Γάλλος σχεδιαστής μόδας 1919 - Μαργκότ Φοντέιν, Αγγλίδα μπαλαρίνα 1920 – Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ 1937 - Ζακ Σαντέρ, Λουξεμβουργιανός πολιτικός 1939 – Τζιοβάνι Φαλκόνε, Ιταλός δικαστής 1943 – Τζίμι Σνούκα, παλαιστής από τα Φίτζι 1946 – Ανδρέας Κατσούλας, Αμερικανός ηθοποιός 1949 - Ρικ Γουέικμαν, Άγγλος μουσικός 1950 – Τόμας Γκόττσαλκ, Γερμανός τηλεπαρουσιαστής 1955 – Τσόου Γιούν-Φατ, ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ 1957 - Τέρτιους Ζόνγκο, πρωθυπουργός της Μπουρκίνα Φάσο 1957 – Μισέλ Κρετού, Ρουμάνος μουσικός και παραγωγός (Enigma) 1960 – Γιανίκ Νοά, Γάλλος αντισφαιριστής 1967 - Χάιντς-Χάραλντ Φρέντσεν, Γερμανός οδηγός αγώνων 1962 – Σάντρα, Γερμανίδα τραγουδίστρια (Arabesque) 1970 – Τίνα Φέι, Αμερικανίδα ηθοποιός 1978 – Ρικάρντο Καρβάλιο, Πορτογάλος ποδοσφαιριστής 1979 – Άννα Χατζηαθανασίου, Ελληνίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ 1981 - Έντου Ντρασένα, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής 1987 – Λουισάνα Λοπιλάτο, Αργεντινή ηθοποιός και μοντέλο Θάνατοι 526 – Πάπας Ιωάννης Α΄ 893 - Στέφανος Α΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως 1410 - Ρούπερτ, βασιλιάς της Γερμανίας 1557 - Ιωάννης Β΄, παλατινός κόμης του Ζίμερν 1793 - Τιμούρ Σαχ Ντουράνι, Εμίρης του Αφγανιστάν 1799 – Πιερ-Ωγκυστέν Καρόν ντε Μπωμαρσαί, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας 1800 – Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Σουβόροφ, Ρώσος στρατηγός 1828 - Χατζημιχάλης Νταλιάνης, Έλληνας οπλαρχηγός 1909 – Ισαάκ Αλμπένιθ, Ισπανός πιανίστας και συνθέτης 1911 – Γκούσταβ Μάλερ, Αυστριακός συνθέτης 1922 - Σαρλ Λουί Αλφόνς Λαβεράν, Γάλλος ιατρός 1929 - Πάτρικ Τζόζεφ Κένεντι, Αμερικανός πολιτικός 1955 - Αικατερίνη Βερώνη, Ελληνίδα ηθοποιός 1959 - Άπσλεϊ Τσέρι-Γκάραρντ, Άγγλος εξερευνητής 1967 - Νικηφόρος Μανδηλαράς, Έλληνας νομικός 1971 - Γιάννης Βαλυράκης, Έλληνας πολιτικός 1972 - Ηρακλής Αναστασόπουλος, Έλληνας πολιτικός 1979 - Πολ Σάουθγουελ, πρωθυπουργός του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις 1981 - Ουίλιαμ Σαρογιάν, Αμερικανός συγγραφέας 1985 - Παναγιώτης Ζέπος, Έλληνας νομικός 1991 - Γκερντ Άχγκελις, Γερμανός πιλότος 1995 – Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι, Αμερικανίδα ηθοποιός 1996 - Πότης Παρασκευόπουλος, Έλληνας δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός 2002 – Ντέιβι Μπόι Σμιθ, Άγγλος παλαιστής 2007 – Πιερ-Ζιλ ντε Ζεν, Γάλλος φυσικός 2009 – Βελουπιλάι Πραμπακαράν, ηγέτης των Ταμίλ 2014 - Λυκούργος Αγγελόπουλος, Έλληνας ψάλτης 2014 - Ντόμπριτσα Τσόσιτς, Σέρβος συγγραφέας και πολιτικός 2017 - Ζακ Φρέσκο, Αμερικανός μελλοντολόγος Γιορτάζουν Γαλάτεια, Γαλατία, Ιουλία, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Ιούλιος, Τζούλια, Φαεινή, Φαεινός

Δημοσιεύθηκε: 2024-05-18 10:04:05

Forum Tasks