Μόλις τρεις μήνες έμεινε στην McLaren ο
, ο πρώην επικεφαλής φιλοσοφίας και λειτουργιών αεροδυναμικής της Ferrari,
.
Μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του David Sanchez η McLaren ανακοίνωσε νέα αναδιάρθρωση στο τεχνικό της τμήμα. Ο Sanchez είχε ξεκινήσει επίσημα να εργάζεται για την ομάδα μόλις τον Ιανουάριο. Ο πρώην μηχανικός της Ferrari εντάχθηκε στη McLaren ως μέρος μιας σημαντικής αναδιάρθρωσης μετά
. Ο David Sanchez είχε αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή της McLaren και ήταν υπεύθυνος απόδοσης και συνολικού concept του μονοθέσιου.
Το αφεντικό της McLaren,
, εξήγησε την αποχώρηση του Sanchez, λέγοντας:
Μετά από στοχαστικές συζητήσεις μεταξύ του David Sanchez και της ηγεσίας της ομάδας, ελήφθη η αμοιβαία απόφαση να φύγει ο David από την ομάδα. Κατά τον κοινό μας προβληματισμό, έγινε φανερό ότι ο ρόλος, οι ευθύνες και οι φιλοδοξίες που συνδέονται με τη θέση του David δεν ευθυγραμμίζονται με τις αρχικές μας προσδοκίες όταν συμφώνησε να συμμετάσχει μαζί μας τον Φεβρουάριο του 2023.
Αναγνωρίζοντας αυτή την κακή ευθυγράμμιση, τόσο ο David όσο και εγώ συμφωνήσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να χωρίσουμε τώρα, ώστε να μπορέσει να επιδιώξει άλλες ευκαιρίες που θα αξιοποιήσουν καλύτερα την πλήρη κλίμακα και το εύρος των αξιοσημείωτων δεξιοτήτων του.
Εκτιμούμε πολύ και με ευγνωμοσύνη τη συνεισφορά που έχει κάνει ο David κατά τη διάρκεια του σχετικά σύντομου χρόνου του μαζί μας και του ευχόμαστε τα καλύτερα στις μελλοντικές του προσπάθειες.
Ο Sanchez από τη μεριά του είπε:
Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Αν και ο ρόλος που οραματιστήκαμε και συμφωνήσαμε δεν ήταν ευθυγραμμισμένος με την πραγματικότητα της θέσης που βρήκα, φεύγω με σεβασμό για την ηγεσία, θαυμασμό για την αφοσίωση των συναδέλφων μου και την εκτίμηση για τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια με την οποία συζητήσαμε και καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση.
Εύχομαι σε αυτή την ομάδα να συνεχίσει τις επιτυχίες καθώς συνεχίζει το ταξίδι της στο μπροστινό μέρος του grid όπου ανήκει. Ανυπομονώ για την επόμενη πρόκληση στη F1.
Ο ίδιος ο Stella θα αντικαταστήσει τον Sanchez σε προσωρινή βάση, ενώ ο
θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής σχεδιαστή.
Η McLaren επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Niel Houldey θα είναι τεχνικός διευθυντής μηχανικής, ενώ ο Peter Prodomou παραμένει τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής.