Φήμη: 1055
Ένας άντρας πολύ κοντός μπαίνει σε ένα κατάστημα ρούχων να αγοράσει μια βερμούδα. Η πωλήτρια βρίσκει μια βερμούδα, το μικρότερο νούμερο που είχε, και το του δίνει να το δοκιμάσει. Εκείνος το δοκιμάζει και του λέει η πωλήτρια θέλοντας να πουλήσει οπωσδήποτε: «Σας πηγαίνει τέλεια, είναι το ιδανικό νούμερο!» «Αλήθεια λέτε;» «Φυσικά! Δεν θα βρείτε καλύτερη βερμούδα να σας ταιριάζει έτσι!» «Δεν είναι άσχημη, απλά με κόβει λίγο στις μασχάλες!»
Ο Πετράκης είναι ένα πολύ ζωηρό παιδί που κάνει διαρκώς αταξίες στην τάξη και βρίζει άσχημα. Η δασκάλα του σκέφτηκε να διοργανώσει στο σχολείο ένα αποκριάτικο πάρτι μήπως και εκτονωθεί ο Πετράκης και βρουν λίγη ηρεμία. Το ανακοινώνει λοιπόν στα παιδιά και τους τονίζει ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν στολές, αλλά να φτιάξουν κάτι μόνοι τους, ώστε να απασχολήσουν το μυαλό τους λίγο δημιουργικά. Φτάνει η τσικνοπέμπτη κι έρχονται όλα τα παιδιά στο σχολείο μεταμφιεσμένα. Αρχίζει η δασκάλα και ρωτάει τα παιδιά ένα ένα τι ντύθηκαν: «Αννούλα για πες μας εσύ τι ντύθηκες;» «Έβαλα ένα κόκκινο φόρεμα που είχα, πήρα κι ένα καλαθάκι της μαμάς μου και ντύθηκα Κοκκινοσκουφίτσα!» «Μπράβο παιδί μου! Εσύ Γιωργάκη;» «Εγώ πήρα τα εργαλεία του μπαμπά μου και ντύθηκα μάστορας!» «Τέλεια! Ωραία ιδέα!» Πάει να ρωτήσει τον επόμενο και μπαίνει μέσα ο Πετράκης καθυστερημένα. Τον βλέπει η δασκάλα γυμνό με ένα ποτήρι νερό στο χέρι κι ένα μικρό ταψί στο κεφάλι με αναμμένα κάρβουνα. «Μα καλά βρε Πετράκη, εσύ τώρα πάλι τι ντύθηκες;» Και της απαντάει κρατώντας το μόριό του: «Ναργιλές κυρία! Θέλετε μια τζούρα;»
Δύο σύζυγοι, ο Μάκης και η Φωφώ είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και πριν σηκωθούν, την παρατηρεί εκείνος για αρκετή ώρα και της λέει: «Μωρό μου θα σου πω κάτι αλλά μη νευριάσεις. Έχεις παχύνει πολύ! Ο πισινός σου έχει γίνει μεγάλος σαν ψησταριά!» Εκείνη θυμώνει αλλά δεν μιλάει. Το απόγευμα πήγαν στο σπίτι των γειτόνων τους, που τους είχαν καλέσει για μπάρμπεκιου. Ανάβουν οι άντρες τα κάρβουνα στην ψησταριά και μια στιγμή ζητάει ο Μάκης μια μεζούρα… Μετράει την ψησταριά και μετά μετράει τον πισινό της γυναίκας του και της λέει: «Είδες που στα ‘λεγα; Ο πισινός σου είναι σαν ψησταριά!» Εκείνη κρατάει την ψυχραιμία της και δεν μιλάει πάλι γιατί ήταν κόσμος μπροστά, του τη φυλούσε όμως για αργότερα. Τη νύχτα επιστρέφουν στο σπίτι, ξαπλώνουν κι ο Μάκης αρχίζει να της τρίβετε… Της κάνει χάδια, και της ζητάει να κάνουν τρελίτσες! Η Φωφώ όμως που τα είχε πάρει στο κρανίο του λέει: «Σιγά μην ανάψω ολόκληρη ψησταριά για ένα μικρό λουκανικάκι!!!»
Φήμη: 4158
Η λιονταρίνα λείπει για κυνήγι και το αρσενικό λιοντάρι ψάχνει κάποιον να παίξει.
Βλέπει την μαϊμού πάνω στο δέντρο και της λέει:
«Μαϊμού κατέβα να παίξουμε».
«Φοβάμαι ότι θα με φας» του λέει η μαϊμού.
«Δεν πεινάω. Κατέβα και σου ορκίζομαι ότι δεν θα σε φάω».
«Μόνο αν δέσεις και τα τέσσερα πόδια σου θα κατέβω», λέει η μαϊμού.
Τι να κάνει το λιοντάρι, δένεται. Κατεβαίνει η μαϊμού και έτσι όπως ήταν δεμένο το λιοντάρι αρχίζει να του κάνει «τη δουλειά».
Τρελαίνεται το λιοντάρι από τον θυμό του, σπάει τα σκοινιά και αρχίζει να κυνηγάει την μαϊμού. Η μαϊμού μπαίνει σε ένα πάρκο, βρίσκει μια εφημερίδα κάθεται στο παγκάκι και κάνει ότι διαβάζει.
Tο λιοντάρι που τους ρωτούσε όλους έναν-έναν φτάνει και στη μαϊμού:
«Συγνώμη κύριε, μήπως είδατε τη μαϊμού;»
Η μαϊμού χωρίς να κατεβάσει την εφημερίδα του λέει:
«Ποια μαϊμού αυτή που πηδάει το λιοντάρι;»
«Όχι ρε π@ύστη μου…! Το γράψανε κιόλας οι εφημερίδες;»
Σκάβει ο Τοτός στην αυλή του ένα τεράστιο λάκο. Περνά εκείνη την ώρα ο γείτονας και τον ρωτά:
«Τι κάνεις εκεί Τοτέ;».
«Πέθανε το καναρίνι μου και το θάβω», απαντά ο Τοτός στενοχωρεμένος.
«Και γιατί κάνεις τόσο μεγάλο λάκο;» ξαναρωτά ο γείτονας με σαρκασμό.
«Γιατί το καναρίνι μου είναι μέσα στον χοντρoμπαλά το γάτο σου» του απαντάει ο Τοτός.
H γυναίκα βρίσκεται στο κρεβάτι με τρεις και ξαφνικά ακούει τον σύζυγο να ανεβαίνει τις σκάλες…
Κρύβει τον έναν εραστή στο μπάνιο, τον άλλο στη κουζίνα και τον τρίτο τον βγάζει έξω στο μπαλκόνι.
Μπαίνει ο σύζυγος στο σπίτι και πάει στο μπάνιο. Βλέπει τον πρώτο και τον ρωτάει:
«Τι κάνεις εσύ εδώ;»
«Είμαι τεχνικός και με φώναξε η σύζυγος για ρυθμίσω το πλυντήριο που δε δουλεύει σωστά» λέει ο πρώτος εραστής.
«Α, καλά κάνε τη δουλειά σου..» λέει ο σύζυγος και πάει στην κουζίνα.
Βλέπει το δεύτερο εραστή και τον ρωτάει: «Τι κάνεις εσύ εδώ;»
Ο δεύτερος είχε ακούσει τη συνομιλία με τον πρώτο και του λέει:
«Είμαι τεχνικός και ήρθα να ρυθμίσω την κουζίνα που είχε ξερυθμιστεί».
Γυρίζει ο άνδρας και ρωτάει στη γυναίκα του προβληματισμένος:
«Δύο τεχνικοί μαζί στο σπίτι την ίδια στιγμή;»
«Εγώ πήρα την εταιρεία και τους έστειλε μαζί!» δικαιολογείται η γυναίκα.
Αφού τελείωσαν οι «τεχνικοί» τις ρυθμίσεις, τους ρωτάει ο σύζυγος:
«Τι χρωστάμε;»
«100€» λένε τα «μαστόρια». Δίνει στον καθένα από ένα 50άρικο και φεύγουν.
Ο τρίτος που κρυφοκοιτούσε τι γινόταν από το μπαλκόνι και είδε το σκηνικό χτυπάει το τζάμι.
Του ανοίγει ο σύζυγος και του λέει: «Τι κάνεις εσύ εδώ;»
Και με απλωμένο το χέρι του λέει: «Και ‘γώ πήδηξα!»
Πάει ένας νέος διοικητής στο στρατόπεδο της λεγεώνας των ξένων βαθιά μέσα στην έρημο. Καθώς τον ξεναγούσαν παρατήρησε μια πολύ γριά καμήλα δεμένη σε ένα δέντρο και ρώτησε:
– «Γιατί είναι εδώ αυτή η καμήλα;»
– «Κύριε Διοικητά, επειδή είμαστε πολύ μακριά από οπουδήποτε, και οι άντρες έχουν σεξουαλικές ανάγκες, όταν θέλουν, έχουμε την καμήλα».
Τρελάθηκε ο τύπος, αλλά τι να πει;
– «Καλώς, αν δεν σας πειράζει εσάς, δεν πειράζει και μένα».
Μετά από παραμονή 6 μηνών στο στρατόπεδο, ο διοικητής, μην αντέχοντας άλλο, φωνάζει σε έναν αξιωματικό:
– «Φέρτε μου την καμήλα!»
Ο αξιωματικός αρχικά τον κοίταξε απορημένος αλλά υπάκουσε στην διαταγή του. Ο διοικητής την πήρε μέσα, ανέβηκε σε ένα σκαμνί και της το έκανε αγρίως. Μετά κατέβηκε, άνοιξε την πόρτα και ρώτησε:
– «Αυτό λοιπόν κάνουν εδώ πέρα οι άντρες με την καμήλα;»
– «Εεεεχμ… κύριε Διοικητά… συνήθως την καβ
Γυρίζει ο Τοτός από την παιδική χαρά και βρίσκει το σκύλο του νεκρό, με τα πόδια ψηλά.
«Μπαμπά, μπαμπά γιατί το σκυλάκι μας πέθανε με τα πόδια σηκωμένα ψηλά;» ρωτάει τον πατέρα του.
Τι να απαντήσει ο πατέρας του, του λέει:
«Για να μπορεί να ανέβει πιο εύκολα στον Παράδεισο γιατί τον κάλεσε ο Θεούλης».
«Ευτυχώς μπαμπά δεν χάσαμε και τη μαμά πριν λίγες μέρες!!!» λέει ο Τοτός.
Ο πατέρας του παραξενεύτηκε:
«Γιατί το λες αυτό Τοτέ;»
«Γιατί πριν μερικές μέρες που γύρισα από το σχολείο, η μαμά ήταν στο δωμάτιό της με τα πόδια σηκωμένα προς τα πάνω και φώναζε: «Θεέ μου έρχομαι, Θεέ μου έρχομαι….» και ευτυχώς ήταν 2 ναύτες και την κρατούσαν ο ένας από μπροστά και ο άλλος από πίσω….αλλιώς θα την είχαμε χάσει…»