Sex Club
Γεια σου, Επισκέπτη! Εγγραφή

Ολα τα Posts του mad_max (9667)

Θέμα: F1 - WRC

Δημοσίευση: Ο Lewis Hamilton είχε και φέτος μια ξέφρενη νύχτα στο Τόκιο (video) O Lewis Hamilton επανέλαβε την νυχτερινή του βόλτα στο Τόκιο με Nissan Skyline R34 και το ανέβασε και φέτος στο Instagram για να το απολαύσουμε. Όπως είχε κάνει το 2023 όταν επισκέφτηκε το Τόκιο για το Grand Prix Ιαπωνίας, έτσι και φέτος ο Lewis Hamilton βρήκε ευκαιρία να ξεδώσει λίγο περισσότερο, απολαμβάνοντας την νυχτερινή ζωή της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Και το έκανε με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ένα Nissan Skyline R34, για να συνεχίσει έτσι το trend που ξεκίνησε πέρσι και να δημιουργήσει παράλληλα και μια θρυλική σειρά μικρών video. Αυτό γιατί πλέον το Grand Prix της Ιαπωνίας θα συνδυάζεται μονίμως με στιγμές ανεμελιάς του επτά φορές πρωταθλητή, τις οποίες θα περιμένουμε να δούμε online. Ο Hamilton όπως και πέρσι έτσι και φέτος, οδήγησε ένα από τα πιο κλασικά στοιχεία της αυτοκινητικής κουλτούρας της Ιαπωνίας και το έκανε με τους ίδιους όρους αλλά σε άλλες συνθήκες. Φέτος έβρεχε και το Skyline γλιστρούσε πιο εύκολα όπως είναι φυσικό, παρόλα αυτά ο Βρετανός συγκρατήθηκε από ό,τι καταλαβαίνουμε γιατί το φετινό video δεν είναι τόσο "αλήτικο" όσο το περσινό.  Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως πέρσι είχε συνοδευτεί και από μια ολόκληρη φημολογία πως θα δεχόταν ποινή για τον τρόπο που οδηγούσε. Σε κάθε περίπτωση αυτά δεν απασχολούν και πολύ τον Hamilton, καθώς είναι δεδομένο πια πως είναι ένας legend τόσο εκτός πίστας, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. 

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:09:37

Δημοσίευση: Το όνομα McRae ξανά στην κορυφή των αγώνων ράλι Ο Max McRae, ανιψιός του Colin, πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο ERC κερδίζοντας την Junior ERC κατηγορία στο Ράλι Ουγγαρίας. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, ERC που διοργανώνεται από τον ίδιο promoter με το WRC και έχει τον ρόλο του "σχολείου" για τα μεγάλα σαλόνια, ξεκίνησε για το 2024 με το Ράλι Ουγγαρίας που συγκέντρωσε 81 συμμετοχές.  Ανάμεσα στα ονόματα των νικητών υπήρξε και ένα αρκετά γνώριμο στους φίλους των αγώνων, καθώς ο Max McRae, ο 19χρονος γιος του Alister McRae και ανιψιός του αξέχαστου Colin McRae πήρε την νίκη στην κατηγορία Junior ERC. Ήταν η πρώτη νίκη του Max McRae στην καριέρα του στο ξεκίνημα της δεύτερης πλήρους σεζόν του σε επίπεδο διεθνών αγώνων και τα κατάφερε με τον Cameron Fair δίπλα του στο Peugeot 208 Rally4 της ομάδας Tagai. H διαφορά του ήταν 1.40,6 δευτερόλεπτα από το πλήρωμα του Ford Fiesta Jaspar Vaher και Sander Pruul. "Αυτό το ένιωθα να έρχεται εδώ και πολύ καιρό", δήλωσε ο McRae και  συμπλήρωσε, "Φτάσαμε κοντά πέρυσι, θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει, αλλά αυτό είναι πολύ, πολύ ξεχωριστό. Και είναι ξεχωριστό επειδή έπρεπε πραγματικά να σκεφτούμε τον αγώνα - ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν τόσο δύσκολος. Έπρεπε να είσαι πιο στρατηγικός τόσο με την επίθεσή σου όσο και με τη χρήση των ελαστικών". Ο οδηγός της Skoda Simone Tempestini κέρδισε τον αγώνα με απόλυτη νίκη και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο ERC με δραματικό τρόπο. Ο πρώην πρωταθλητής του Junior WRC πήρε την πρωτιά αφού ο Mikko Heikkila έχασε έναν τροχό στην 10η ειδική, πριν ο νέος ηγέτης Martins Sesks εγκαταλείψει στην προτελευταία ειδική διαδρομή. Αυτό βοήθησε τον Tempestini να πάρει τη νίκη με διαφορά 17 δευτερολέπτων από τους Mathieu Franceschi και Andy Malfoy, οι οποίοι πήραν το πρώτο τους βάθρο στο ERC. Το πρωτάθλημα πηγαίνει στο ισπανικό νησί Gran Canaria τον επόμενο μήνα για το Rally Islas Canarias από τις 2-4 Μαΐου, τον πρώτο από τους πέντε ασφάλτινους γύρους του ERC αυτή τη σεζόν.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:14:41

Δημοσίευση: Πώς θα κερδίσεις ένα ταξίδι με όλα πληρώμενα στον αγώνα F1 της Αυστρίας Το ANT1+ και το Red Bull, διοργανώνουν για τους λάτρεις της Formula 1, έναν διαγωνισμό στον οποίο οι νικητές θα παρακολούθησουν από κοντά τον αγώνα Formula 1 στην Αυστρία. Το ANT1+ και το Red Bull, διοργανώνουν για τους λάτρεις της Formula 1, ένα διαγωνισμό στο οποίο ο νικητής δεν θα είναι απλά τυχερός, θα είναι κάτι περισσότερο... καθώς δεν θα είναι μόνος του. Μαζί με αυτήν/τον που διαλέξει θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της Formula 1 με τους κορυφαίους πιλότους, τα εντυπωσιακά μονοθέσια και τις συγκλονιστικές αναμετρήσεις σε ένα συναρπαστικό υπερθέαμα υψηλών ταχυτήτων στο Red Bull Ring της Αυστρίας, από την Παρασκευή 28 Ιουνίου έως την Κυριακή 30 Ιουνίου. Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει 2 εισιτήρια Grandstand θέσεων στην πίστα του Red Bull Ring της Αυστρίας, για όλο το αγωνιστικό τριήμερο, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και κυρίως, όλες τις μοναδικές εμπειρίες της Formula 1. Στον μεγάλο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι νέοι αλλά και οι υφιστάμενοι συνδρομητές του ΑΝΤ1+. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:16:43

Θέμα: Κλήση από τροχαία

Δημοσίευση: Τέλος οι «εξυπνάκηδες» από την Κηφισιά – Έρχονται πρόστιμα στους οδηγούς Η στάση και η στάθμευση είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Κηφισιάς. Προκειμένου να μπει ένα τέλος στην παραβατικότητα, ο Δήμος επένδυσε στην τεχνολογία.  Ο Δήμος Κηφισιάς αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας βάζει τέλος στην παράνομη στάθμευση των οχημάτων σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ, μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» αισθητήρων. Μέχρι στιγμής, έχουν τοποθετηθεί 56 ειδικοί αισθητήρες στο κέντρο της Κηφισιάς, τη Νέα Ερυθραία και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Μέσω της πλατφόρμας επίβλεψης λαμβάνονται δεδομένα τα οποία ενημερώνουν για την κατάσταση των αισθητήρων και ουσιαστικά για την κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα εμποδίζοντας τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία. Το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ειδοποιείται  σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις και μέσω φορητών συσκευών, ενημερώνονται οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι και θα παρεμβαίνουν άμεσα. «Το έργο αυτό δεν λειτουργεί τιμωρητικά σε καμία περίπτωση. Οι έξυπνοι αισθητήρες είναι ένα πολύτιμο εργαλείο αποτρεπτικής στάθμευσης που ενισχύει τις προσπάθειές του Δήμου Κηφισιάς, στη διασφάλιση της προσβασιμότητας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας με αναπηρία, οι οποίοι βρίσκονται  αντιμέτωποι με την αυθαίρετη συμπεριφορά δεκάδων οδηγών. Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για την απρόσκοπτη πρόσβαση τους,  σε όλους του δημόσιους χώρους, ώστε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική και πιο ανθρώπινη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να καταφέρουμε να φτάσουμε στα επίπεδα που όλοι θέλουμε» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς. Πόσο είναι το πρόστιμο για στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποιος παρκάρει σε ράμπα ΑμεΑ ή σε χώρους στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία, τιμωρείται με αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 2 μήνες και, παράλληλα λαμβάνει πρόστιμο 200 ευρώ και 9 βαθμούς ποινή στο Point System.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:20:07

Δημοσίευση: Ο Charles Leclerc παραδέχεται ότι ο Carlos Sainz αυτή τη στιγμή “κάνει καλύτερη δουλειά” Ο Charles Leclerc παραδέχτηκε ότι ο Carlos Sainz κάνει αυτή τη στιγμή “καλύτερη δουλειά” από τον ίδιο και “βγάζει περισσότερα” από το μονοθέσιο της Ferrari. Ο Sainz, ο οποίος θα αντικατασταθεί στη Ferrari από τον Lewis Hamilton στο τέλος της σεζόν, είναι μόλις τέσσερις πόντους πίσω από τον Leclerc παρόλο που έχασε το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας επειδή έκανε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας. Ο Ισπανός έχει ξεπεράσει τον Leclerc στους τρεις αγώνες που ξεκίνησε και τερμάτισε στο βάθρο και στους τρεις, κατακτώντας την νίκη στο Grand Prix της Αυστραλίας. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό, κάνει καλύτερη δουλειά. Νομίζω ότι στο Μπαχρέιν, είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση γιατί από την πλευρά μου αντιμετώπιζα προβλήματα και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο εκτός από αυτό. Ωστόσο, στους δύο τελευταίους αγώνες, ήταν απλώς πιο δυνατός. Είναι στο χέρι μου τώρα να δουλέψω, ειδικά στον ρυθμό των κατατακτήριων, που συνήθως είμαι δυνατός. Δυσκολεύτηκα στον γρήγορο γύρο. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή να το κάνεις σωστά ή εντελώς λάθος στον γύρο εξόδου και να βάλεις τα ελαστικά στο σωστό παράθυρο λειτουργίας. Προς το παρόν, δυσκολεύομαι περισσότερο από τον Carlos που οδηγεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχω δουλέψει πολύ σε αυτό. Και συνήθως όταν δουλεύω σε σημεία, είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθώ αρκετά γρήγορα. Δεν ανησυχώ, αλλά προφανώς τώρα πρέπει να το δείξω πως είμαι σε καλό δρόμο, ξεκινώντας από αύριο στις κατατακτήριες. Αναφορικά με τις δυνατότητες που έχει η Ferrari στη Σαγκάη να παλέψει με την Red Bull είπε: Στα χαρτιά νομίζω ότι είναι μια πίστα όπου θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο δυνατοί σε σύγκριση με τη Suzuka. Αλλά θα το προσεγγίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Red Bull θα έχει το πάνω χέρι αυτό το Σαββατοκύριακο και θα πρέπει απλώς να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας γιατί μπορεί να είναι πολύ εύκολο, όπως έχουμε δει, ειδικά στις κατατακτήριες στη Suzuka, αν δεν κάνεις ένα καλή δουλειά το Σάββατο και μετά δεν από την τέταρτη ή πέμπτη θέση, αλλά πηγαίνεις από την τέταρτη στην όγδοη θέση. Νομίζω ότι στον αγώνα θα είμαστε . Αλλά ας δούμε, έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που οδηγήσαμε εδώ. Είδα ότι η πίστα ήταν βαμμένη ή υπήρχε κάτι περίεργο πάνω της, οπότε θα έχουμε και αυτό για να δούμε πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητό μας σε αυτό και ποιοι είναι οι κύριοι περιορισμοί στον αγώνα. Αλλά στα χαρτιά, νομίζω ότι θα είμαστε πιο κοντά τους.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:24:36

Θέμα: Νέα απ το χώρο Auto/Moto

Δημοσίευση: Υποχρεωτικά φορτιστές σε όλα τα κτίρια - Πότε θα μπουν; Ποιους αφορά; Φορτιστές σε όλα τα κτίρια θα μπαίνουν υποχρεωτικά από εδώ και πέρα, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο εύκολη η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων στο σπίτι και τον χώρο εργασίας θα γίνει ευκολότερη για τους οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία αποσκοπεί στο να θέσει την Ευρώπη σε τροχιά για να επιτύχει τον μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του κτιριακού τομέα έως το 2050, καθορίζοντας φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια. Οι προδιαγραφές για τους υποχρεωτικούς φορτιστές, ανάλογα με το είδος του κτιρίου Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν οι διατάξεις για τη βιώσιμη κινητικότητα. Όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα κτίρια που υποβάλλονται σε σημαντική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή, πρέπει να καλύπτει όλους τους απαραίτητους τομείς για την εγκατάσταση φορτιστών, συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης δεδομένων, των καλωδίων και όπου απαιτείται, των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας. Τουλάχιστον ένας φορτιστής ανά πέντε θέσεις στάθμευσης Συγκεκριμένα, όλα τα νέα κτίρια κατοικιών αλλά και όσα ανακαινίζονται, αν έχουν περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον έναν ενεργό φορτιστή για κάθε πέντε θέσεις και προ-καλωδίωση για τουλάχιστον το ήμισυ όλων των θέσεων. Επιπλέον, τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια γραφείων με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης υποχρεούνται να εγκαταστήσουν τουλάχιστον έναν φορτιστή για κάθε δύο θέσεις στάθμευσης. Οι προθεσμίες για την εγκατάσταση των φορτιστών στα κτίρια Η οδηγία θέτει επίσης στόχο για τα υπάρχοντα μη κατοικημένα κτίρια με περισσότερες από 20 θέσεις στάθμευσης να διαθέτουν τουλάχιστον έναν φορτιστή ανά 10 θέσεις έως την 1η Ιανουαρίου 2027 και προ-καλωδίωση για το 50% των θέσεων. Επιπλέον, τα κτίρια που ανήκουν ή κατέχονται από δημόσιους φορείς πρέπει να διαθέτουν προ-καλωδίωση για τουλάχιστον το ήμισυ των θέσεων στάθμευσης τους έως την 1η Ιανουαρίου 2033. Οι φορτιστές στα κτίρια θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την ηλεκτροκίνηση Ο Maciej Mazur, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Ηλεκτροκίνηση, δήλωσε: «Η EPBD αποτελεί θεμελιώδες νομοθετικό κείμενο, που εισάγει πολύ αναγκαίους στόχους στους τομείς της προ-καλωδίωσης και εγκατάστασης σημείων φόρτισης σε ορισμένους τύπους κτιρίων, τόσο μη κατοικημένων όσο και κατοικημένων. Αποτελεί μια ευκαιρία για πραγματική αλλαγή, καθιστώντας τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων μια βιώσιμη, αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον πραγματικότητα για όλους». Οι κανονισμοί της EPBD θα απαιτήσουν από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρει όλα τα εμπόδια στην εγκατάσταση φορτιστών, ώστε το δίκτυο να επεκταθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, προκειμένου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μπορούν να φορτίσουν εύκολα, παντού.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:26:58

Θέμα: Monica Bellucci

Δημοσίευση: Monica Bellucci: Κορμάρα στα 59 της και αγέραστη – Ποζάρει χωρίς σουτιέν και κολάζει… Η Μόνικα Μπελούτσι κάνει ακόμη τον ανδρικό πληθυσμό να «καρδιοχτυπά» και στα 59 της δείχνει εξίσου εντυπωσιακή… Η διάσημη ηθοποιός φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του ισπανικού «Elle», επιδεικνύοντας τις διάσημες καμπύλες της και ποζάροντας χωρίς σουτιέν.  Η Μόνικα Μπελούτσι μίλησε για την ηλικία της, εξηγώντας ότι έχει συμφιλιωθεί με τα γηρατειά. «Είμαι σαν όλους τους άλλους ανθρώπους. Λέω στον εαυτό μου ότι είναι ανώφελο να πηγαίνω ενάντια σε κάτι που είναι πιο ισχυρό από εμένα. Και αν ο χρόνος περνάει, σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ.  Η βιολογική ηλικία έχει συνέπειες, δεν απολαμβάνουμε πλέον τα πλεονεκτήματα της νεότητας. Το σημαντικό είναι να συνεχίσω να αισθάνομαι καλά και να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με διεγείρουν».  Παρά το γεγονός ότι φημίζεται για την απίστευτη ομορφιά της -έκανε το ντεμπούτο της στο μόντελινγκ σε ηλικία μόλις 16 ετών- η Μόνικα επέμεινε ότι η επιτυχία της είναι κάτι περισσότερο από την εμφάνισή της. «Είμαι 59 ετών και εξακολουθώ να εργάζομαι, οπότε δεν νομίζω ότι έχει να κάνει μόνο με την ομορφιά. Η αρχική περιέργεια καταλήγει στο κενό αν δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω». Η Μόνικα είχε μοιραστεί στο παρελθόν τις σκέψεις της σχετικά με την ηλικία σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Sunday Times Style». Η ίδια είχε δηλώσει ότι θέλει να γεράσει όμορφα και ειρηνικά, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει εμμονή με τη διατήρηση της σιλουέτας της στα 50 της.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:31:08

Θέμα: Έχει πανσέληνο απόψε

Δημοσίευση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι' To "Ροζ Φεγγάρι", γνωστό και ως "Πανσέληνος του Απριλίου" ή "Πασχαλινό Φεγγάρι", είναι ένα αστρονομικό φαινόμενο που προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον κάθε χρόνο. Αν και το όνομά του παραπέμπει σε ροζ χρώμα, στην πραγματικότητα έχει τις ρίζες του στην παράδοση των πολιτισμών των ιθαγενών της Αμερικής. Αναφέρεται στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία και συνδέεται με την ανθοφορία του ροζ βρύου, ενός φυτού που είναι ενδημικό στη Βόρεια Αμερική. Πότε θα εμφανιστεί; Αυτή η πανσέληνος, η οποία θα εμφανιστεί στις 23 Απριλίου 2024 στο βόρειο ημισφαίριο, δεν παίρνει ροζ απόχρωση, αλλά προσφέρει ένα εκπληκτικό θέαμα: θα είναι η στιγμή που η Σελήνη θα είναι πιο κοντά στη Γη, κάνοντάς την να φαίνεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη στον νυχτερινό ουρανό. Για να απολαύσεις αυτό το γεγονός, καλό είναι να βρεις ένα σκοτεινό μέρος μακριά από τη φωτορύπανση. Αν και δεν απαιτούνται ειδικά όργανα, τα κιάλια μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία, επιτρέποντας μια πιο λεπτομερή θέαση. Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για νερό στο φεγγάρι, λένε οι Κινέζοι Οι επιπτώσεις του φαινομένου Εκτός από την οπτική πτυχή, το "Ροζ Φεγγάρι" έχει επίσης επιπτώσεις στη Γη. Η βαρυτική της επιρροή συμβάλλει σε φαινόμενα, όπως οι παλίρροιες, οι οποίες μπορεί να ενταθούν κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων πανσελήνων, όπως αυτή. Έχει γίνει συζήτηση σχετικά με τον πιθανό αυξημένο κίνδυνο παράκτιων πλημμυρών λόγω της υψηλότερης στάθμης των υδάτων και της αυξημένης διάβρωσης των ακτών, ιδίως όταν συνδυάζεται με ψηλά κύματα. Συνολικά, το "Ροζ Φεγγάρι" του 2024 υπόσχεται να είναι ένα μαγευτικό θέαμα και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση, αλλά και να προβληματιστούμε για τη θέση μας στο σύμπαν. Μη χάσεις αυτό το αστρονομικό γεγονός και φρόντισε να απολαύσεις την ομορφιά και το μυστήριο που έχει να σου προσφέρει το σύμπαν. Αν έχεις κινητό με καλή κάμερα, είναι επίσης η ιδανική περίπτωση για να καταφέρεις να βγάλεις την καλύτερη φωτογραφία, ενώ να σου θυμίσουμε ότι κάποια κινητά έχουν και ειδική λειτουργία "moon photography". Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:39:17

Θέμα: Διαφορές του σεξ από τον έρωτα

Δημοσίευση: Ας μιλήσουμε για τις δέκα διαφορές του σεξ από τον έρωτα «Η διαφορά μεταξύ του έρωτα και του σεξ είναι ότι το δεύτερο ανακουφίζει από την ένταση, ενώ ο έρωτας την προκαλεί». Ας το παραδεχτούμε. Όλοι μας λίγο – πολύ έχουμε αναρωτηθεί αν ήταν έρωτας ή μια φάση της μιας βραδιάς. Ήταν εκείνος που σε μπέρδεψε και σε έκανε να αισθανθείς κάτι παραπάνω. Ήταν εκείνη που στην αρχή της γνωριμίας σας, σε έφερε αντιμέτωπο με αυτό το δίλημμα. Τελικά που έγκειται όμως η διαφορά; Θα μου πεις στον έρωτα έχουμε το συναίσθημα ενώ στο σεξ κατά αποκλειστικότητα την ερωτική επαφή και ιδανικά την σωματική ικανοποίηση. Ωραία όλα αυτά, και ενώ μόλις τα βάλαμε στα κουτάκια τους, η ιστορία έχει δείξει πως δεν είναι τόσο απλή υπόθεση τελικά το να τα διαχωρίσεις. Γιατί όπως λέει και το γνωστό τραγούδι: «Άλλο αγάπη και άλλο σεξ, άλλο θέλω κι άλλο θες». Τη συνέχεια των στίχων, μπορείς εύκολα να την αναζητήσεις. Το θέμα όμως είναι άλλο. Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε τα σημάδια που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως κάνουμε έρωτα και πως τελικά, ίσως αυτό που ξεκίνησε ως ένα καλό κρεβάτι, αλλάζει μέσα από την ίδια την ερωτική πράξη. Ή και όχι. 1. Μίλα μου «τρυφερά» Εν αντιθέσει με το «μίλα μου βρόμικα», εδώ το πιο προφανές σημάδι είναι οι λέξεις τρυφερότητας και αγάπης κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Διαφορετικά, επιστρέφουμε στο «μίλα μου βρόμικα» ή μη μου μιλάς καθόλου. Στην περίπτωση μιας απλής ερωτικής πράξης, η διαδικασία εμπεριέχει απουσία συναισθήματος και σχεδόν διεκπεραιωτικά η λεκτική επικοινωνία δεν επιδιώκει τίποτα παραπάνω από το να είναι πεζή. 2. 100% σωματική επαφή Τι εμπεριέχει μια απλή συνεύρεση; Ευχαρίστηση, κορύφωση, προσωπική ικανοποίηση. Αν τώρα σε όλο αυτό προσθέσουμε την επιθυμία για αγγίγματα σε όλο το σώμα, αν θέλουμε να μοιραστούμε «ατέλειες» και «τέλεια» χάδια, αν νιώθουμε πως δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα χέρια μας μακριά από αυτό το πρόσωπο και αυτό το σώμα, τότε ναι, έχει γίνει ήδη το βήμα προς το κάτι παραπάνω συναισθηματικά. 3. Before and after sex Το γνωστό τρίπτυχο «Ψεκάστε, σκουπίστε,τελειώσατε», είναι μια καλή φράση για να περιγράψει πως δεν μοιάζει ο έρωτας. Ο χρόνος που επιδιώκεις ή αποζητάς να περάσεις στο πριν αλλά και ως παρέα στο μετά, είτε πρόκειται για αγκαλιά, είτε για συζήτηση, είτε για ύπνο, είναι ένα σημαντικό σημάδι μιας εντονότερης σύνδεσης. Και μπορεί να μην είναι συνώνυμο του έρωτα, νοιάξιμο, ενδιαφέρον και φροντίδα όμως σίγουρα είναι. 4. «Αν σου αρέσει, μου αρέσει» Κοινώς, η ικανοποίηση μου πηγάζει σημαντικά και μέσα από την δική σου. Αν το μυαλό μας είναι μόνο στο κρεβάτι, τότε αλήθεια, λίγο θα μας νοιάξει η ευχαρίστηση του άλλου. Αν από την άλλη, διαπιστώνουμε πως αφιερώνουμε χρόνο για να ρωτήσουμε πώς νιώθει, τι του/ της αρέσει και φυσικά τι μας αρέσει, είναι μια σημαντική διαφορά μεταξύ του έρωτα και της απλής ερωτικής επαφής. 5. «Μ’ αρέσει το μυαλό σου» Αρχικά ας αναφέρουμε πως καλύτερο κοπλιμέντο δεν θα βρεις και σε δεύτερη φάση ας παραδεχτούμε πως ωραία τα σχόλια για το πόσο σέξι είμαστε, πόσο καλοί εραστές και πάει λέγοντας, αλλά όλα αυτά αφορούν ένα basic menu ερωτικής «συνεύρεσης». Αν συνοδεία όλων αυτών ο ένας από τους δύο ή και οι δύο συνεχώς αναφέρουν στοιχεία της προσωπικότητας του άλλου, αν επαινούν τον τρόπο σκέψης αλλά και έκφρασης, τότε ναι, πρόκειται για πετυχημένη συνταγή η οποία φανερώνει πως ο ένας από τους δύο ή και οι δύο ενδιαφέρονται για πολλά περισσότερα. 6. Φιλί Θα γίνω αναμενόμενη, ίσως και κυνική αλλά ομολογώ πως δεν θα βαρεθώ ποτέ να λέω πόσο σημαντική είναι η αξία ενός φιλιού. Το να υπάρχει η απουσία του στο σεξ είναι οκ, δεδομένου ότι το φιλί δημιουργεί οικειότητα οπότε αντιλαμβάνεσαι πως δεν το επιζητούν όλοι αυτό. Αν από την άλλη τα φιλιά γίνονται διαρκείας, αν μοιάζουν πιο ενδιαφέρον και από το σεξ, τότε guess what; Υποβόσκει συναίσθημα. 7. «Να σου πω λίγο με τα μάτια;» Μη μπερδεύεσαι. Μπορεί να λέμε πως η οπτική επαφή είναι ένα σημάδι σεξουαλικής έλξης αλλά εκείνη η παρατεταμένη οπτική επαφή που μας κάνει να νιώθουμε πως θέλουμε να ανοιχτούμε ή να πούμε τα πάντα με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, προσπαθώντας παράλληλα να εξερευνήσουμε και το βλέμμα του άλλου, δεν υπάρχει στο απλό σεξ. Αν υπάρχει λοιπόν έρωτας κάπου στο βάθος, μπορείς άνετα να συνευρεθείς ερωτικά και με τα μάτια. Αν σου ακούγεται αφύσικο, ρώτα ανθρώπους που το έχουν βιώσει. Ίσως να μάθεις κάτι, ίσως να αναθεωρήσεις και πολλά από όσα γνώριζες έως σήμερα για τις σχέσεις. 8. Δεν με ενοχλεί να νιώθω ευάλωτη/ος Το να μπορούμε να δείξουμε χωρίς ντροπή πως βιώνουμε την σεξουαλική επαφή, να μιλάμε για τις ανασφάλειες μας, η ανάγκη να μην κρύβουμε τις αδυναμίες μας σκεπτόμενοι πως μπορεί να φύγουν αν εκτεθούμε, είναι δείγμα εμπιστοσύνης και ευχαρίστησης που σημαίνει πως στο κρεβάτι επιδιώκουμε τελικά να μοιραστούμε κάτι παραπάνω από το προφανές. 9. Από αγκαλιές πως τα πάμε; Οι αγαπημένες μου, κι αυτό γιατί μέσα από αυτές μπορείς να μάθεις πολλά. Ίσως και τα περισσότερα. Στην σεξουαλική επαφή που δεν επιδιώκει το κάτι παραπάνω, το στοιχείο της αγκαλιάς μπορεί να αποφεύγεται εσκεμμένα για να μη δημιουργήσει βαθύτερη επαφή. Από την άλλη, αν αποζητάμε την αγκαλιά σίγουρα έχουμε έναν καλό λόγο για να σκεφτούμε πως κάτι παραπάνω υπάρχει εδώ πέρα από μια απλή σεξουαλική πράξη. 10. Αν δεν γίνει μια φορά, θα υπάρξει επόμενη Η ειδοποιός διαφορά στην τελευταία σημαντική παρατήρηση είναι ότι αν σε θέλω, κι αν με θέλεις, κι αν δεν κάτσει να έρθουμε πιο κοντά, τότε είναι οκ. Γιατί σε θέλω και με θέλεις και γιατί το σεξ είναι πολύ λίγο για να περιγράψει το κάτι παραπάνω που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας. Κάποιες φορές (είμαι σίγουρη πως θα το έχεις παρατηρήσει) απλώς σου αρκεί να νιώθεις έντονα κάποια πράγματα. Κι ας μένουν στο συναίσθημα. Ένα πρόσφατο ταξίδι μου στην Ιταλία, ένα βιβλίο και ο συγγραφέας αυτού, υπήρξαν αρκετά για να με παραπέμψουν στην εξής φράση: «Η διαφορά μεταξύ του έρωτα και του σεξ είναι ότι το δεύτερο ανακουφίζει από την ένταση, ενώ ο έρωτας την προκαλεί». Αν αυτό λοιπόν δεν τα συνοψίζει όλα, τότε τι; Σε ευχαριστώ Woody Allen. Κυρίως για εκείνο το πορτοκαλί σου εξώφυλλο.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:44:50

Θέμα: Conference league

Δημοσίευση: Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά!

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:49:22

Θέμα: Ολυμπιακός

Δημοσίευση: Ολυμπιακός - Ναντ 0-0 (ακυρώθηκε το γκολ) ΗΜΙΧΡΟΝΟ Πάμε ΘΡΥΛΕ!!!!!!! για τελικό!!!!

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:52:56

Θέμα: Σκορπιός είναι για εσένα. Παμ

Δημοσίευση: Διαφήμιση ήταν και πάει....

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:55:26

Δημοσίευση: Τη Κυριακή έχουμε ματς με ΠΑΟΚ Τα κεφάλια μέσα και πάμε για σοβαροί για τη νίκη.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 15:59:32

Θέμα: ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ GREEK GIRLS ESCORTS

Δημοσίευση: Το 11 Παρακαλώ Ευχαριστούμε..

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 16:01:39

Δημοσίευση: Και οι επιτυχίες συνεχίζονται!!!

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-19 17:11:56

Θέμα: Σαν Σήμερα

Δημοσίευση: Σαν σήμερα 20 Απριλίου Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα Γη και το Λαμπραντόρ. 1657: Χορηγείται η ελευθερία της θρησκείας στους Εβραίους του Νέου Άμστερνταμ (μετέπειτα Νέας Υόρκης). 1792: Η Γαλλία κηρύσσει πόλεμο κατά του «βασιλιά της Ουγγαρίας και της Βοημίας». Έναρξη των πολέμων της Γαλλικής Επανάστασης. 1804: Λήγει η πολιορκία της Μονής Σέλτσου με ήττα για τους Έλληνες. 1809: Ο στρατός της Πρώτης Γαλλικής Αυτοκρατορίας υπό την ηγεσία του Ναπολέοντα νικά στη μάχη του Άμπενσμπεργκ τον αυστριακό στρατό. 1861: Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: ο Ρόμπερτ Λη παραιτείται από τη θέση του στον αμερικανικό στρατό προκειμένου να διοικήσει τις δυνάμεις της πολιτείας της Βιρτζίνια. 1884: Ο Πάπας Λέων ΙΓ΄ εκδίδει την εγκύκλιο Humanum Genus. 1923: Ο Μητροπολίτης Ικονίου Προκόπιος Λαζαρίδης, πεθαίνει στο Ζιντζίντερε της Καισάρειας, αποτελώντας τον πέμπτο αρχιερέα μάρτυρα στη Μικρά Ασία κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων, μετά τους Χρυσόστομο Σμύρνης, Γρηγόριο Κυδωνιών, Αμβρόσιο Μοσχονησίων και Ευθύμιο Ζήλων. 1926: Ιδρύεται ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών (Π.Α.Ο.Κ.) 1941: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο βουλγαρικός στρατός εισέρχεται στην Ελλάδα. 1946: Καταργείται επίσημα η Κοινωνία των Εθνών, παραχωρώντας το μεγαλύτερο μέρος της εξουσίας της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. 1961: Σε αποτυχία καταλήγει η εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, των υποστηριζόμενων από τις Η.Π.Α. Κουβανών εξορίστων. 1963: Σοβαρά επεισόδια εις βάρος της βασίλισσας Φρειδερίκης σημειώνονται κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Λονδίνο με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Αμπατιέλου και Κύπριους φοιτητές. Η βασίλισσα υποχρεώνεται να καταφύγει στο σπίτι της Αμερικανίδας ηθοποιού Μάρτιν Στίβενς. 1999: Σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν: Ο Έρικ Χάρρις και ο Ντάϊλαν Κλέμπολντ σκοτώνουν 13 άτομα και τραυματίζουν άλλα 24, πριν αυτοκτονήσουν στο λύκειο Κολουμπάιν στο Κολοράντο. 2000: Ο Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στην καλαθοσφαίριση για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του final-4 που έγινε στη Θεσσαλονίκη επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 73-67. 2010: Στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στον κόλπο του Μεξικού γίνεται για δεύτερη φορά, μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στον κόσμο και η μεγαλύτερη στη χώρα. Γεννήσεις 1492: Πιέτρο Αρετίνο, Ιταλός συγγραφέας 1745: Φιλίπ Πινέλ, Γάλλος ψυχίατρος 1808: Ναπολέων Γ΄, αυτοκράτορας της Γαλλίας 1839: Κάρολος Α΄, βασιλιάς της Ρουμανίας 1851: Σπυρίδων Λάμπρος, Έλληνας πολιτικός 1868: Σαρλ Μωρράς, Γάλλος πολιτικός 1893: Ζουάν Μιρό, Ισπανός ζωγράφος 1907: Αυγουστίνος Καντιώτης, Έλληνας μητροπολίτης 1908: Γιώργος Σαραντάρης, Έλληνας συγγραφέας 1912: Νικόλαος Κούρναβος, Έλληνας πολιτικός 1922: Τάσος Λειβαδίτης, Έλληνας ποιητής 1929: Χάρης Αγγάνης, Αμερικανός αθλητής του μπέιζμπολ 1936: Πάουλι Έλεφσεν, πρωθυπουργός των Νήσων Φερόε 1945: Θέιν Σέιν, πρόεδρος της Μιανμάρ 1949: Τζέσικα Λανγκ, Αμερικανίδα ηθοποιός 1949: Μάσσιμο Ντ' Αλέμα, Ιταλός πολιτικός 1952: Λούκα Κατσέλη, Ελληνίδα πολιτικός 1960: Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, Κουβανός πολιτικός 1965: Κωστής Χατζηδάκης, Έλληνας πολιτικός 1967: Μάικ Πορτνόι, Αμερικανός μουσικός 1969: Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, Αυστριακός αλεξιπτωτιστής 1971: Νίκος Κυζερίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής 1972: Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς, Σέρβος τραγουδοποιός 1977: Υβ Λαρόκ, Ελβετός μουσικός παραγωγός 1985: Κερτ Χόκινς, Αμερικανός παλαιστής 1986: Σωτήρης Σωτηρίου, Έλληνας πετοσφαιριστής Θάνατοι 1314: Πάπας Κλήμης Ε΄ 1504: Φιλιππίνο Λίππι, Ιταλός ζωγράφος 1912: Μπραμ Στόκερ, Ιρλανδός συγγραφέας 1918: Καρλ Φέρντιναντ Μπράουν, Γερμανός φυσικός 1920: Μπριτόν Ριβιέρ, Άγγλος ζωγράφος 1923: Προκόπιος, Mητροπολίτης Ικονίου 1932: Τζουζέπε Πεάνο, Ιταλός μαθηματικός 1941: Μάρμαντιουκ Πατλ, Βρετανός πιλότος 1947: Χριστιανός Ι΄, βασιλιάς της Δανίας 1959: Μανώλης Τριανταφυλλίδης, Έλληνας γλωσσολόγος 1961: Άγις Θέρος, Έλληνας λαογράφος και ποιητής 1974: Ρίχαρντ Χύλζενμπεκ, Γερμανός συγγραφέας 1987: Χρήστος Μπράβος, Έλληνας ποιητής 1991: Ιωάννης Παναγιωτίδης, Έλληνας πολιτικός 1992: Μπένι Χιλ, Άγγλος κωμικός 1999: Νίκος Ρίζος, Έλληνας ηθοποιός 2001: Βαάι Κολόνε, πρωθυπουργός της Σαμόα 2003: Μπέρναρντ Κατς, Γερμανός βιοφυσικός 2007: Άντριου Χιλ, Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας 2009: Μπεάτα Ασημακοπούλου, Ελληνίδα ηθοποιός 2011: Τιμ Χεθέρινγκτον, Άγγλος φωτορεπόρτερ 2014: Νίκος Μιχιώτης, Έλληνας συγγραφέας 2016: Γιάννης Βόγλης, Έλληνας ηθοποιός 2018: Avicii, Σουηδός DJ και μουσικός Γιορτάζουν Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 09:29:36

Θέμα: Λέμε το καθημερινό μας γεια

Δημοσίευση: Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 09:32:34

Δημοσίευση: F1, Κίνα: Εύκολη νίκη Φερστάπεν στο Σπριντ Ο Φερστάπεν με τη Red Bull κέρδισε στη Σαγκάη παρότι ξεκίνησε από την 4η θέση, 2ος ο Χάμιλτον και 3ος ο Πέρεζ. Βαθμολογία Πρωταθλήματος Οδηγών 1 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA RBPT 85 2 Sergio Perez RED BULL RACING HONDA RBPT 70 3 Charles Leclerc FERRARI 64 4 Carlos Sainz FERRARI 59 5 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 40 6 Oscar Piastri MCLAREN MERCEDES 34 7 George Russell MERCEDES 25 8 Fernando Alonso ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 24 9 Lewis Hamilton MERCEDES 17 10 Lance Stroll ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 9 11 Yuki Tsunoda RB HONDA RBPT 7 12 Oliver Bearman FERRARI 6 13 Nico Hulkenberg HAAS FERRARI 3 14 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 1 15 Alexander Albon WILLIAMS MERCEDES 0 16 Zhou Guanyu KICK SAUBER FERRARI 0 17 Daniel Ricciardo RB HONDA RBPT 0 18 Esteban Ocon ALPINE RENAULT 0 19 Pierre Gasly ALPINE RENAULT 0 20 Valtteri Bottas KICK SAUBER FERRARI 0 21 Logan Sargeant WILLIAMS MERCEDES 0 Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών 1 RED BULL RACING HONDA RBPT 155 2 FERRARI 129 3 MCLAREN MERCEDES 74 4 MERCEDES 42 5 ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 33 6 RB HONDA RBPT 7 7 HAAS FERRARI 4 8 WILLIAMS MERCEDES 0 9 KICK SAUBER FERRARI 0 10 ALPINE RENAULT 0

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 09:34:31

Δημοσίευση: F1 - Λεκλέρ για Σάινθ: «Μάχεται πιο πολύ μαζί μου, παρά με τους άλλους»  O Μονεγάσκος είχε έντονα παράπονα από τη συμπεριφορά του teammate του στη Scuderia Ferrari, κατά τη διάρκεια του Σπριντ στην Κίνα. Η μονομαχία των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στον 16ο γύρο του Αγώνα Σπριντ της Κίνας έκρινε την 3η θέση. Τη στιγμή που ο Μονεγάσκος προσπαθούσε να περάσει τον teammate του στη Scuderia Ferrari, ο Ισπανός άνοιξε τη γραμμή του, με αποτέλεσμα τα δύο κόκκινα μονοθέσια να έχουν επαφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Σέρχιο Πέρεζ να ανοίξει τη διαφορά και να εξασφαλίσει στην 3η θέση. Ο Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του για τον Σάινθ μέσω του ασυρμάτου, μιλώντας με τους μηχανικούς του. «Μάχεται περισσότερο μαζί μου, παρά με τους υπόλοιπους». Link

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 09:41:20

Θέμα: Εθισμένη στα ναρκωτικα

Δημοσίευση: Όποιος κάνει ναρκωτικά καταντάει σαν τον Γιαννακοπουλο To καλύτερο παράδειγμα προς αποφυγή

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 10:01:27

Δημοσίευση: VERSTAPPEN TAKES POLE IN SHANGHAI

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 11:21:03

Θέμα: ΕΕ: Επιβάλλει ρυθμίσεις σε Pornhub και πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων

Δημοσίευση: ΕΕ: Επιβάλλει ρυθμίσεις σε Pornhub και πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων Από την επόμενη εβδομάδα, οι πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων Pornhub, Stripchat και Xvideos θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις πιο αυστηρές υποχρεώσεις βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν. Αυτές οι ειδικές υποχρεώσεις περιλαμβάνουν την υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή, τη θέσπιση μέτρων μετριασμού για την αντιμετώπιση συστημικών κινδύνων που συνδέονται με την παροχή των υπηρεσιών τους, τη συμμόρφωση με πρόσθετες υποχρεώσεις διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων, και την παροχή πρόσβασης σε δεδομένα για ερευνητές. Οι υποχρεώσεις ισχύουν για καθορισμένες πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες (δηλαδή διαδικτυακές πλατφόρμες με περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες στην ΕΕ) 4 μήνες μετά τη νόμιμη κοινοποίηση του χαρακτηρισμού τους. Οι πρόσθετες διατάξεις θα τεθούν σε εφαρμογή στις 21 Απριλίου για το Pornhub και το Stripchat και στις 23 Απριλίου για το XVideos. Ο DSA καθιστά τις καθορισμένες πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες υπεύθυνες για τη διασφάλιση ασφαλέστερων, πιο διαφανών διαδικτυακών χώρων. Πρέπει να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικό τρόπο τους συστημικούς κινδύνους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται μεταξύ άλλων για τον μετριασμό των κινδύνων για την ευημερία των ανηλίκων. Η Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τoυ DSA από αυτές τις πλατφόρμες, ιδίως όσον αφορά στα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο και την αντιμετώπιση της διάδοσης παράνομου περιεχομένου. Εάν η Επιτροπή έχει υποψίες για παραβάσεις των υποχρεώσεων του DSA, θα ακολουθήσει τα κατάλληλα βήματα, χρησιμοποιώντας την πλήρη εργαλειοθήκη του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 18:37:28

Θέμα: Σειρές που αξίζει να δεις

Δημοσίευση: Crooks Πολύ καλό

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-20 18:41:28

Θέμα: Λέμε το καθημερινό μας γεια

Δημοσίευση: Kαλημέρες..

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-21 09:31:33

Θέμα: Σαν Σήμερα

Δημοσίευση: Σαν σήμερα 21 Απριλίου Γεγονότα 753 π.Χ: O Ρωμύλος και ο Ρέμος ιδρύουν τη Ρώμη. 1912: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Ρόδο από τους Οθωμανούς. 1947: Ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου, Παύλος, ορκίζεται Βασιλεύς των Ελλήνων και στη συνέχεια απευθύνει μέσω ραδιοφώνου διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. 1963: Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεκινάει από το Μαραθώνα την πρώτη Πορεία Ειρήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας συλλαμβάνεται και κακοποιείται. 1967: Σαν σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου 1967, ώρα 1:15’ μετά τα μεσάνυχτα τα τανκ του Ταξίαρχου Παττακού από το Γουδί κάνουν την εμφάνισή τους στο σταυροδρόμι των Αμπελοκήπων. 38 μέρες πριν τις εκλογές οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός  Παττακός και Νικόλαος Μακαρέζος επισκέπτονται τον βασιλιά με συστατική επιστολή του αρχηγού του ΓΕΣ, Γρηγορίου Σπαντιδάκη, για να εξηγήσουν τους λόγους της «αναίμακτης επανάστασης: η απειλή κομμουνιστικής επανάστασης και η εξυγίανση της Ελλάδας από τους κομμουνιστές». Ο βασανιστής Ιωάννης Λαδάς αναλαμβάνει αμέσως δράση. 1972: Αθήνα - Δικτατορία: Κατά την επέτειο του πραξικοπήματος εκδηλώνεται καθιστική διαδήλωση από 100 φοιτητές, την οποία ακολούθησαν συλλήψεις 1986: Καθιερώνεται επισήμως η Σημαία της Ευρώπης, με δώδεκα χρυσά άστρα που σχηματίζουν κύκλο πάνω σε μπλε φόντο. Γεννήσεις 1816: Σαρλότ Μπροντέ, Aγγλίδα συγγραφέας («Jane Eyre»). 1864: Μαξ (Μαξιμίλιαν) Βέμπερ, Γερμανός κοινωνιολόγος, από τους θεμελιωτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας. 1915: Άντονι Κουίν, Aμερικανός ηθοποιός. 1926: Ελισάβετ Β’, Βασίλισσα της Αγγλίας. 1930: Σιλβάνα Μαγκάνο, Iταλίδα ηθοποιός. 1938: Γιάννης Φέρτης, Έλληνας ηθοποιός 1947: Iggy Pop, Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός (The Stooges). 1959: Robert Smith, Άγγλος τραγουδιστής και μουσικός (Τhe Cure). 1979: Τζέιμς ΜακΑβόι, Σκωτσέζος ηθοποιός («Εξιλέωση»). Θάνατοι 1699: Ρακίνας, Γάλλος δραματουργός. 1910: Μαρκ Τουέιν, Aμερικανός συγγραφέας, («Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ»). 1946: Τζον Μέιναρντ Κέινς, Βρετανός οικονομολόγος. 2003: Νίνα Σιμόν, Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ. 2016: Prince, Αμερικανός τραγουδοποιός 2017: Στάθης Ψάλτης, 66 ετών, Έλληνας κωμικός ηθοποιός, από καρκίνο στους πνεύμονες. 2022: Ροβήρος Μανθούλης, Έλληνας σεναριογράφος Γιορτάζουν Αλεξάνδρα, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανός, Ιανή, Ιανουάριος, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-21 09:37:57

Θέμα: Joanna

Δημοσίευση: Καλή Κυριακή με καυλες ! Και πολλές μάλιστα!!! Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις...

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-21 13:43:51

Δημοσίευση: Τέταρτη φετινή νίκη του Φερστάπεν Ο Φερστάπεν κέρδισε με επιβλητικό τρόπο στη Σαγκάη με τον Λάντο Νόρις στη 2η θέση και τον Σέρχιο Πέρεζ να κάνει το 1-3 για τη Red Bull. Εκκίνηση Η τόλμη του Αλόνσο βοηθά τον Φερστάπεν Η επίθεση των Ferrari λίγο πριν τα pit stop Νέα δεδομένα Επανεκκίνηση και νέο SC Επανεκκίνηση Νο 2 Μάχη για το βάθρο Το σόου του Αλόνσο Νίκη με cruise control

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-21 13:58:48

Δημοσίευση: Λεκλέρ: "Ξαφνικά δεν είχαμε τη φετινή μας ταχύτητα, χρειαζόμαστε την αναβάθμιση της Ίμολα" Η ελπίδα του Σαρλ Λεκλέρ για το βάθρο στο GP Κίνας εξανεμίστηκε όταν διαπίστωσε τον απρόσμενο, όπως τον χαρακτήρισε, ρυθμό αγώνα της McLaren, η οποία ανέβηκε εντέλει στο πόντιουμ με τον Λάντο Νόρις. “Τώρα έχουμε ανάγκη τις αναβαθμίσεις της Ίμολα”, πρόσθεσε ο Μονεγάσκος. Για πρώτη φορά φέτος στο GP της Σαγκάης, στον 5ο φετινό αγώνα της Formula 1, δεν βρέθηκε στο βάθρο ένας εκ των οδηγών της Ferrari, καθώς η SF-24, σύμφωνα με τον Σαρλ Λεκλέρ, δεν είχε το γνωστό της καλό φετινό ρυθμό αγώνα σήμερα και ήταν πιο αργή από την απρόσμενα ανταγωνιστική McLaren. Έτσι, ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση του GP της Κίνας, παρότι επέλεξαν στρατηγική μόνο ενός πιτ-στοπ. Ωστόσο, την ίδια διάλεξε και ο Νόρις, που μπήκε ανάμεσα στις δύο Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ στις τρείς πρώτες θέσεις του αγώνα της Σαγκάης. Όμως, όλα είχαν ξεκινήσει από τις φτωχές χθεσινές δοκιμές κατάταξης της Ferrari. “Σήμερα η 4η θέση ήταν το καλύτερο δυνατό απότελεσμα”, παραδέχθηκε ο Λεκλέρ. “Δυστυχώς η McLaren είχε καλύτερο ρυθμό, κάτι που ήταν έκπληξη για εμάς ενώ γνωρίζαμε για τη Red Bull. Δεν αποδώσαμε άσχημα με τη μέση γόμα, αλλά με τη σκληρή ήμασταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργοί. Πρέπει να αναλύσουμε τι συνέβη, διότι η ταχύτητα που έχουμε δείξει όλο το χρόνο δεν ήταν εδώ σήμερα, ειδικά με τη σκληρή γόμα. Στοχεύαμε στο βάθρο, αλλά η έκπληξη ήρθε από τη McLaren, και ειδικά από τον Λάντο. Αν ο Όσκαρ δεν είχε ζημιά στο δάπεδο, θα ήταν δύσκολο να τερματίσουμε και στην 4η θέση”, πρόσθεσε ο Μονεγάσκος. Και ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, κατέληξε: “Οι αναβαθμίσεις που θα έχουμε στην Ίμολα θα είναι κρίσιμες και τις χρειαζόμαστε. Θα θέσουν τις κατευθύνσεις για την υπόλοιπη χρονιά. Είμαι αισιόδοξος, γιατί η ομάδα έχει κάνει σπουδαία δουλειά μέχρι τώρα”.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-21 14:03:17

Δημοσίευση: Φερστάπεν: "Η RB20 ήταν πάνω σε ράγες, την έκανα ό,τι ήθελα" Μετά τη νέα του επιβλητική νίκη, στο GP της Κίνας, ο Μαξ Φερστάπεν έπλεξε το εγκώμιο της Red Bull RB20, καθώς με την ασύλληπτη συμπεριφορά του κορυφαίου μονοθεσίου της Formula 1 οικοδόμησε τρεις φορές διαφορά στην κορυφή του αγώνα της Σαγκάης. Οι διαφορές που έχτιζε ο Ολλανδός στο δρόμο του προς τη νίκη μειώθηκαν με τις δύο περιόδους οχήματος ασφαλείας στον αγώνα της Σαγκάης, αλλά ο πρωταθλητής τις οικοδομούσε εκ νέου με χαρακτηριστική άνεση για να κερδίσει την 4η φετινή του νίκη στους 5 αγώνες της Formula 1 για το 2024. “Η αίσθηση ήταν εκπληκτική όλο το τριήμερο, πιστεύω ότι ήμασταν εκπληκτικά γρήγοροι” είπε ο Φερστάπεν για την Red Bull RB20. “Και ήταν απολαυστική και με κάθε τύπο γόμας, επίσης. Επιβιώσαμε καλά μετά τις επανεκκινήσεις και βασικά είχαμε ένα αυτοκίνητο που έμοιαζε να είναι πάνω σε ράγες, και μπορούσα να κάνω οτιδήποτε ήθελα μαζί του. Αυτού του είδους τα αγωνιστικά τριήμερα είναι, φυσικά, εκπληκτικά σε αίσθηση, κι έπειτα η επίτευξη όσων πετύχαμε αυτό το τριήμερο ήταν φανταστική", πρόσθεσε ο Ολλανδός, που απέκτησε τώρα διαφορά 25 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας από τον ομόλογό του, Σέρτζιο Πέρεζ, 3ο στον σημερινό αγώνα. Πάντως, ο Φερστάπεν ανησύχησε λίγο στο τέλος του αγώνα της Κίνας, καθώς ένιωσε πως μπορεί ένα θραύσμα από τη Sauber του Γκουάνιου Τσόου να προκάλεσε φθορά σε ένα από τα ελαστικά του. Όμως ο μηχανικός του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε, τον καθησύχασε ότι όλα έδειχναν φυσιολογικά. “Πάντα ακούς κάποιους θορύβους εδώ κι εκεί. Υπήρχαν πολλά θραύσματα, και στο παρελθόν είχε τύχει να εγκαταλείψω προς το τέλος σε αγώνες. Όταν τα ελαστικά κρυώνουν και φθείρονται, είναι εύκολο να υποστούν κλατάρισμα και ήθελα απλώς να ελέγξω ότι είναι εντάξει”, εξήγησε ο Φερστάπεν.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-21 14:05:53

Θέμα: HOOKUP Το σεξ που βλάπτει σοβαρά την υγεία σου

Δημοσίευση: Το σεξ που βλάπτει σοβαρά την υγεία σου Σήμερα, η άμεση ικανοποίηση που μπορεί να φέρει το σεξ υπερισχύει της συναισθηματικής σύνδεσης κι αυτή είναι μια κατάσταση, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, είναι αρκετά περίπλοκη και συχνά προβληματική. H hookup culture έχει εδραιωθεί σημαντικά στον σύγχρονο τρόπο ζωής και στις σχέσεις των ανθρώπων. Η κουλτούρα αυτή δέχεται και ενθαρρύνει περιστασιακές σεξουαλικές συναναστροφές, συμπεριλαμβανομένων one-night stands και άλλων σχετικών δραστηριοτήτων, χωρίς απαραίτητα να περιλαμβάνεται η συναισθηματική οικειότητα, ο δεσμός ή μονογαμική, αφοσιωμένη σχέση. ΤΙ ΕΣΤΙ HOOKUP ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ Οι σεξουαλικές συναναστροφές χωρίς δέσμευση εδραιώνονται σταδιακά όλο και περισσότερο στη μαζική κουλτούρα. Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικών συμπεριφορών, όπως φιλιά, στοματικό σεξ και διεισδυτική επαφή. Ωστόσο, αυτές οι συναναστροφές συχνά γίνονται χωρίς καμία προσδοκία ή επιθυμία για μια ρομαντική σχέση. Οι σύντομες σεξουαλικές συνευρέσεις χωρίς δέσμευση μεταξύ ατόμων που δεν είναι και δεν επιδιώκουν να γίνουν σύντροφοι έχουν ριζώσει στο κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων σε όλο τον δυτικό κόσμο. Τα τελευταία 60 χρόνια, η ιεράρχηση των παραδοσιακών μορφών φλερτ και της επιδίωξης ρομαντικών σχέσεων έχει μετατοπιστεί προς πιο περιστασιακές «συνδέσεις». Τα ραντεβού για λόγους φλερτ έχουν μειωθεί (αλλά σίγουρα δεν έχουν εξαφανιστεί), ενώ η σεξουαλική συμπεριφορά εκτός παραδοσιακών δεσμευμένων σχέσεων γίνεται ολοένα και πιο συχνή και κοινωνικά αποδεκτή. Η άνοδος του περιστασιακού σεξ έχει περιγραφεί από τον εξελικτικό βιολόγο Τζάστιν Γκαρσία ως μια «πολιτιστική επανάσταση» η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920. Οι ιστορικοί D’Emilio και Freedman έθεσαν την αρχή για την εξερεύνηση του κόσμου του περιστασιακού σεξ, συμπεριλαμβανομένων των κολεγίων, πιο πίσω στην ιστορία, στις αρχές του 1800, και εξηγούν το φαινόμενο τονίζοντας πως αυτό διαμορφώθηκε σταδιακά, περνώντας μέσα από ιστορικές και πολιτιστικές δυνάμεις. Η σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 1960 έφερε χαλάρωση των σεξουαλικών ηθών, η οποία έκανε το σεξ να αποσυνδεθεί από τις σχέσεις, με αποτέλεσμα το μη συζυγικό σεξ να γίνεται όλο και πιο κοινωνικά αποδεκτό. ΑΛΛΟ ΑΝΔΡΑΣ, ΑΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΑ Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συμμετέχουν σε εφήμερες ερωτικές σχέσεις. Οι ερευνητές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν ξεχωριστά σεξουαλικά σενάρια, τρόπους με τους οποίους οι πολιτισμικές επιρροές μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική συμπεριφορά τους. Η κοινωνία φυσικά κρίνει τις σεξουαλικές συμπεριφορές ανδρών και γυναικών με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Για τους άνδρες, το (εφήμερο) σεξ συχνά χαρακτηρίζεται ως «το κέντρο της ανδρικής ταυτότητας». Αντίθετα, οι γυναίκες θεωρούνται «σεξουαλικά αντικείμενα» και είναι «σεξουαλικά παθητικές σε σύγκριση με τους άνδρες». Οι κοινωνίες θαυμάζουν και δοξάζουν τους άνδρες που κάνουν περιστασιακό σεξ, αλλά οι γυναίκες κατακρίνονται και θεωρούνται “φθηνές” και “βρώμικες”. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με το κοινωνικό πατριαρχικό αφήγημα, το σεξουαλικό σενάριο μιας γυναίκας εστιάζει περισσότερο στην εύρεση κάποιου τύπου δέσμευσης ή μιας σχέσης. Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο αφήγημα, οι γυναίκες επιδιώκουν σχέσεις για να “προστατέψουν τη φήμη τους”, αλλά οι άνδρες έχουν περισσότερη σεξουαλική ελευθερία χωρίς τον φόβο να χαρακτηριστούν. Οι γυναίκες αποκαλούνται “τσούλες”, επειδή οι κοινωνίες έχουν ιστορικά προσδιορίσει το εφήμερο, περιστατικό σεξ, αλλά και γενικότερα την ερωτική απόλαυση ως μια ακατάλληλη συμπεριφορά για τις θηλυκότητες. Την ίδια ώρα, οι άνδρες που κάνουν σεξ και μάλιστα πολύ σεξ και με διαφορετικές συντρόφους θεωρούνται επιτυχημένοι και «παίκτες». HOOKUP ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Μια σειρά από μελέτες εξέτασαν τα συναισθήματα που γεννά στους ανθρώπους η hookup κουλτούρα, τεκμηριώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να νιώσουν κάποιοι μετά από περιστασιακό σεξ. Μια μεγάλη διαδικτυακή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.468 προπτυχιακοί φοιτητές έδειξε ότι μετά το περιστασιακό σεξ: το 27,1% ένιωσε αμήχανα, το 24,7% ανέφερε συναισθηματικές δυσκολίες, το 20,8% παρουσίασε δυσκολία γύρω από συναισθήματα που σχετίζονται με τον σεβασμό και το 10% ανέφερε δυσκολίες με το να έχει έναν/μiα σταθερό/ή σύντροφο (Lewis et al., 2011). Σε άλλη πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 200 προπτυχιακών φοιτητών στον Καναδά, το 78% των γυναικών και το 72% των ανδρών που έκαναν αυθόρμητo περιστασιακό σεξ, ανέφεραν πως στη συνέχεια το μετάνιωσαν. (Fisher et al., 2012). Οι ποιοτικές περιγραφές των δεσμών αποκαλύπτουν σχετικές διαφορές γύρω από το φύλο όσον αφορά τα συναισθήματα μετά το περιστασιακό σεξ, με τις γυναίκες να εμφανίζουν περισσότερες αρνητικές αντιδράσεις σε σχέση με τους άνδρες (Paul & Hayes, 2002). Σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες, τέτοιου είδους ερωτικές συναναστροφές μπορεί να οδηγήσουν συχνά σε ενοχές και αρνητικά συναισθήματα. Σε μια μελέτη 169 σεξουαλικά έμπειρων ανδρών και γυναικών που ερωτήθηκαν σε μονόκλινα μπαρ, όταν εμφανίστηκε η δήλωση: «Αισθάνομαι ένοχος ή θα ένιωθα ενοχές που είχα σεξουαλική επαφή με κάποιον που μόλις γνώρισα», το 32% των ανδρών και το 72% των γυναικών συμφώνησε (Herold & Mewhinney, 1993). Τέτοιου είδους ερωτικές συνδέσεις μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικό και ψυχολογικό τραυματισμό, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και ακούσια εγκυμοσύνη. Παρά τους κινδύνους αυτούς, μέσα από μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 71 φοιτητές κολεγίου (39 γυναίκες και 32 άνδρες) διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες δεν ανησυχούσαν για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες μετά από από μια περιστασιακή σχέση (Downing-Matibag & Geisinger, 2009). Σύμφωνα με άλλη έρευνα, φαίνεται πως δεν είναι απαραιτήτως επιθυμητές ή συναινετικές όλες οι σεξουαλικές επαφές τέτοιου τύπου. Οι άνθρωποι περιστασιακά συναινούν σε μια σεξουαλική πράξη, αλλά δεν θέλουν απαραίτητα να κάνουν σεξ (Peterson & Muehlenhard, 2007). Εδώ έρχεται και η διάκριση μεταξύ επιθυμίας και συναίνεσης, μια διάκριση που δυστυχώς, πολλές φορές δεν επικοινωνείται ή δεν γίνεται σεβαστή, με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση να προχωρήσουμε ερωτικά. Μια κατάσταση άκρως προβληματική και τραυματική. Η χρήση αλκοόλ έχει επίσης συνδεθεί με τέτοιου είδους σεξουαλικές επαφές. Σε μια μελέτη ανδρών και γυναικών που είχαν συμμετάσχει σε αδέσμευτη σεξουαλική επαφή που περιελάμβανε κολπικό, πρωκτικό ή στοματικό σεξ, οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα επίπεδα μέθης τους: το 35% ήταν πολύ μεθυσμένοι, το 27% ήταν σε ήπια μέθη, το 27% ήταν νηφάλιοι και το 9% ήταν εξαιρετικά μεθυσμένοι (Fisher, Worth, Garcia, & Meredith, 2012). ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Το αδέσμευτο σεξ, που διερευνάται από διάφορους κλάδους και θεωρητικές προοπτικές, λογίζεται ως ένα βιοψυχοκοινωνικό φαινόμενο, μια έννοια που αναπτύχθηκε από τον Dr. George Engel στα τέλη του 20ού αιώνα ως αντίδραση απέναντι στο κυρίαρχο βιοϊατρικό μοντέλο της εποχής, το οποίο επικεντρωνόταν αποκλειστικά στους βιολογικούς παράγοντες. Σε αυτό το μοντέλο: Οι βιολογικές πτυχές αναφέρονται στις φυσιολογικές διεργασίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής προδιάθεσης. Οι ψυχολογικές πτυχές αφορούν παράγοντες όπως η διάθεση, η προσωπικότητα, η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις στο στρες, αναγνωρίζοντας ότι η ψυχική κατάσταση μπορεί να επηρεάσει και να επηρεαστεί από τη σωματική υγεία. Οι κοινωνικές πτυχές εξετάζουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις στην υγεία, όπως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, η κουλτούρα, η οικογένεια, η κοινωνική υποστήριξη και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Όσον αφορά τη hookup κουλτούρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι τόσο η ευχαρίστηση όσο και τα αναπαραγωγικά κίνητρα μπορεί να επηρεάσουν τα σεξουαλικά πρότυπα. Τα -μέχρι τώρα- ευρήματα δείχνουν ότι η πλειονότητα των ανδρών και των γυναικών έχουν κάποια κίνητρα να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους σεξουαλικές συναναστροφές, αλλά συχνά επιθυμούν μια πιο ρομαντική σχέση. Πρόκειται για μια προοπτική που λαμβάνει υπόψη την αλλαγή των κοινωνικών σεναρίων, τα νέα πρότυπα ανάπτυξης των ανθρώπων, την πολιτισμική, κοινωνική και βιολογική θέση των σχέσεων και των δεσμών. (Fisher, 1992; Gray & Garcia, 2013). Εξ ορισμού, οι σεξουαλικές συνδέσεις τύπου hookup παρέχουν τη γοητεία του σεξ χωρίς συνέπειες. Παρά την αυξανόμενη κοινωνική αποδοχή τους, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι σεξουαλικές συνδέσεις χωρίς συναίσθημα μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα δεσμά από ό,τι πολλοί θα μπορούσαν αρχικά να φανταστούν. Χαρακτηριστικά της hookup κουλτούρας: Δημιουργεί επιφανειακές συνδέσεις καθώς δίνει προτεραιότητα στη φυσική έλξη έναντι της συναισθηματικής συμβατότητας. Οι συχνές περιστασιακές συναντήσεις έχουν συναισθηματικό τίμημα. Μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθηματική εξάντληση, κενό και αισθήματα μοναξιάς. Η επιδίωξη τέτοιου είδους συνδέσεων συχνά αποσπούν την προσοχή από την αναζήτηση της αγάπης, καθώς παρέχει άμεση ικανοποίηση, αλλά συχνά αφήνει ένα βαθύτερο κενό. Η κουλτούρα αυτή βρίσκεται στη βάση τριών πυλώνων: των εφαρμογών γνωριμιών, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της αλλαγής που βιώνουν οι κοινωνίες απέναντι στην οικειότητα. Ενώ οι φευγαλέες συγκινήσεις και οι βραχυπρόθεσμες συναντήσεις μπορεί να είναι ευχάριστες, το φαινόμενο εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό τους στην αναζήτησή χαράς και θετικών συναισθημάτων.

Δημοσιεύθηκε: 2024-04-21 15:04:31