|
Κορυφαίος Δημοσιευτής
|
Συγχαρητήρια στον top δημοσιευτή μας για σημέρα!
Συγχαρητήρια στον/στην Pe27, τον τρέχοντα κορυφαίο δημοσιευτή για την τελευταία ημέρα με 15 δημοσιεύσεις!
|
|
Στατιστικά
|
» Μέλη: 3,068
» Τελευταίο μέλος: Iakwvos29
» Θέματα φόρουμ: 2,507
» Δημοσιεύσεις φόρουμ: 388,135
Πλήρη Στατιστικά
|
|
|
Νέα απ το χώρο Auto/Moto
|
Φήμη: 60178
(07-05-2026, 09:23 AM)mad_max' Έγραψε: Κάποτε λέγαν για τα Opel πως είναι η Fiat της Γερμανίας. Δεν συμφωνούσα, είχα σε καλύτερη θέση τη Fiat (στα μικρά τουλάχιστον)
Απλά μαρκετίστικα είχαν παίξει πολύ καλά τα περί «γερμανικής ποιότητας», όπως επίσης και το ότι «ο Ιταλός έχει πρόβλημα στα ηλεκτρονικά» και «ο Γάλλος έχει μπερδεμένους κινητήρες».
Όχι ότι δεν είναι ίσχυαν, σίγουρα όμως όχι στο βαθμό που προβάλλονταν.
Φήμη: 3125
(07-05-2026, 11:32 AM)Sniper Έγραψε: Απλά μαρκετίστικα είχαν παίξει πολύ καλά τα περί «γερμανικής ποιότητας», όπως επίσης και το ότι «ο Ιταλός έχει πρόβλημα στα ηλεκτρονικά» και «ο Γάλλος έχει μπερδεμένους κινητήρες».
Όχι ότι δεν είναι ίσχυαν, σίγουρα όμως όχι στο βαθμό που προβάλλονταν.
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν Alfa Romeo 33, πολύ ωραίο αυτοκίνητο για την εποχή του και ευχάριστο οδηγικά…αλλά είχα βαρεθεί το προβλήματα που έβγαζε λόγω ποιότητας αλλά και στα ηλεκτρονικά…
Τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο γερμανικά… vw, audi, bmw
07-05-2026, 08:31 PM
(Τελευταία τροποποίηση δημοσίευσης: 07-05-2026, 08:36 PM από Sniper.)
(07-05-2026, 08:18 PM)Tiger21' Έγραψε: Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν Alfa Romeo 33, πολύ ωραίο αυτοκίνητο για την εποχή του και ευχάριστο οδηγικά…αλλά είχα βαρεθεί το προβλήματα που έβγαζε λόγω ποιότητας αλλά και στα ηλεκτρονικά…
Τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο γερμανικά… vw, audi, bmw
Είπα «όχι ότι δεν ίσχυαν». Κατά τα άλλα bmw δε συμπαθώ παρά συγκεκριμένα μοντέλα, VW τη θεωρώ μακράν την πιο υπερτιμημένη μάρκα (να μην πούμε για Golf φίλων που έμειναν από ηλεκτρικά στην Εθνική, για το κάμπριο που δε θυμάμαι που έμπαζε νερά και για τις λαμογιές με τις εκπομπές…). Όσο για τα Audi, τα αγαπώ, αλλά στην Ελλάδα έρχονταν πάντοτε «γυμνά» που για να φτάσουν σε χαρακτηριστικά τα αντίστοιχα της κατηγορίας τους, τα πλήρωνες όλα έξτρα και έφταναν τιμολογιακά στην επόμενη κατηγορία.
Βέβαια πλέον δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, αφού σε 2-3 εργοστάσια φτιάχνονται όλα
Και για να κλείσω, τα γερμανικά (παραγωγής) δε με καυλωσαν ποτέ. Η «φινέτσα» είναι ιταλική λέξη άλλωστε, ενώ τα κρατήματα και η γενικότερη οδηγική συμπεριφορά και συγκίνηση του Ιταλού πάντα με γοήτευε…
(07-05-2026, 08:31 PM)Sniper Έγραψε: Είπα «όχι ότι δεν ίσχυαν». Κατά τα άλλα bmw δε συμπαθώ παρά συγκεκριμένα μοντέλα, VW τη θεωρώ μακράν την πιο υπερτιμημένη μάρκα (να μην πούμε για Golf φίλων που έμειναν από ηλεκτρικά στην Εθνική, για το κάμπριο που δε θυμάμαι που έμπαζε νερά και για τις λαμογιές με τις εκπομπές…). Όσο για τα Audi, τα αγαπώ, αλλά στην Ελλάδα έρχονταν πάντοτε «γυμνά» που για να φτάσουν σε χαρακτηριστικά τα αντίστοιχα της κατηγορίας τους, τα πλήρωνες όλα έξτρα και έφταναν τιμολογιακά στην επόμενη κατηγορία.
Βέβαια πλέον δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, αφού σε 2-3 εργοστάσια φτιάχνονται όλα 
Και για να κλείσω, τα γερμανικά (παραγωγής) δε με καυλωσαν ποτέ. Η «φινέτσα» είναι ιταλική λέξη άλλωστε, ενώ τα κρατήματα και η γενικότερη οδηγική συμπεριφορά και συγκίνηση του Ιταλού πάντα με γοήτευε…
Έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που αναφέρεις.
Προτιμώ όμως να είναι πιο λίγο πιο φτωχό σε εξοπλισμό, αλλά πιο ποιοτικό.
Αλλά τωρα πλέον και τα γερμανικά έχουν γενικά πλούσιο εξοπλισμό.
Με τα Ιταλικά ενώ μου αρέσουν πολύ, δεν τα επιλέγω γιατί κάηκα στον χυλό…
(07-05-2026, 08:42 PM)Tiger21' Έγραψε: Έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που αναφέρεις.
Προτιμώ όμως να είναι πιο λίγο πιο φτωχό σε εξοπλισμό, αλλά πιο ποιοτικό.
Αλλά τωρα πλέον και τα γερμανικά έχουν γενικά πλούσιο εξοπλισμό.
Με τα Ιταλικά ενώ μου αρέσουν πολύ, δεν τα επιλέγω γιατί κάηκα στον χυλό…
Να πω ότι δε σε καταλαβαίνω; Σε καταλαβαίνω!
Απλά εδώ και 20+ χρόνια έχω την πολυτέλεια να αλλάζω -λόγω leasing- αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια + να έχω την πολυτέλεια οχήματος αντικατάστασης, οπότε επιλέγω βάσει καύλας κυρίως.
(07-05-2026, 09:06 PM)Sniper Έγραψε: Να πω ότι δε σε καταλαβαίνω; Σε καταλαβαίνω!
Απλά εδώ και 20+ χρόνια έχω την πολυτέλεια να αλλάζω -λόγω leasing- αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια + να έχω την πολυτέλεια οχήματος αντικατάστασης, οπότε επιλέγω βάσει καύλας κυρίως.
Και εγώ τα τελευταία 23 χρόνια… με εταιρικό leasing είμαι
(07-05-2026, 09:17 PM)Tiger21' Έγραψε: Και εγώ τα τελευταία 23 χρόνια… με εταιρικό leasing είμαι 
Μαζόχας τότε!
(07-05-2026, 09:59 PM)Sniper Έγραψε: Μαζόχας τότε! 
Τι να κάνω ρε φίλε… το αποδέχομαι
Φήμη: 6712
Φήμη: 30192
Μια ζωή, Ιταλικά είχα κι έχω. Έκανα το λάθος και πήρα Γερμανικό το 2009 (Tiguan) το κράτησα 4 χρόνια. Χρυσό το πλήρωσα.
|
|
|