14-03-2025, 07:35 PM
![[Εικόνα: Charles-Leclerc-Lewis-Hamilton-1.jpg?res...C960&ssl=1]](https://i0.wp.com/www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2025/03/Charles-Leclerc-Lewis-Hamilton-1.jpg?resize=768%2C960&ssl=1)
Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι η εργασιακή ηθική του Charles Leclerc είναι το στοιχείο που τον έχει εκπλήξει περισσότερο σχετικά με τον νέο του teammate στη Ferrari.
Ο 40χρονος Βρετανός ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο στον Leclerc κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της FIA πριν από το εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν στην Αυστραλία. Αρχικά αστειευόμενος, είπε:
Εκτός από τα υπέροχα μαλλιά του; Τα μάτια του. Δηλαδή, είναι ωραίος τύπος!
Στη συνέχεια, πρόσθεσε:
Τι με εξέπληξε περισσότερο; Θα έλεγα η εργασιακή του ηθική. Είναι πραγματικά εξαιρετική. Δεν το γνώριζα πριν, δεν ξέρεις τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Φυσικά, νομίζω ότι κάθε οδηγός δουλεύει πολύ σκληρά, αλλά ο καθένας έχει διαφορετική μέθοδο για να φτάσει στη μέγιστη απόδοσή του. Και ήταν πολύ ενδιαφέρον να το δω.
Δεν διαφέρει πολύ από τη δική μου, και βλέπεις απλά έναν σκληρά εργαζόμενο νεαρό να κάνει τη δουλειά του. Έχει προφανώς μείνει πολύ καιρό στην ομάδα. Είναι η δεύτερη του ομάδα. Η προηγούμενη ομάδα του ήταν για σχετικά μικρό διάστημα, και μετά ήρθε αυτή η απίστευτη περίοδος στη Ferrari.
Έτσι, είναι πραγματικά, απόλυτα “Mr Ferrari”, και είναι πολύ ωραίο να δουλεύω δίπλα του. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε αυτή τη χρονιά.
Σε αντίστοιχη ερώτηση που έγινε στον Leclerc, ο Μονεγάσκος απάντησε:
Η εργασιακή του ηθική και το πόσο πολύ εστιάζει στις λεπτομέρειες. Αλλά αυτό είναι κάτι που είχα δει και με τον Seb [Vettel]. Όταν κερδίζεις τόσα πρωταθλήματα, πραγματικά εστιάζεις και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό ήταν πολύ, πολύ εντυπωσιακό.
Πέρα από αυτό, νομίζω ότι απλώς το φυσικό του ταλέντο. Ήδη από την πρώτη δοκιμή, ακόμη και αν δεν γνωρίζει καλά το αυτοκίνητο, αμέσως φτάνει στα όριά του και το πιέζει αμέσως. Αυτό είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό.
Μέσα στο κλίμα ενθουσιασμού και της πρωτοφανούς δημοσιότητας γύρω από την άφιξη του Hamilton στο Μαρανέλο τους τελευταίους μήνες, ο Leclerc απέρριψε την ιδέα ότι ο 40χρονος Βρετανός θα τύχει ειδικής μεταχείρισης.
Δεν υπάρχει χώρος για έναν συγκεκριμένο οδηγό στη Ferrari. Δηλαδή, η Ferrari είναι μεγαλύτερη από οποιονδήποτε οδηγό. Νομίζω ότι αυτό ήταν πάντα η περίπτωση στη Ferrari. Αυτό είναι που κάνει την Ferrari τόσο ξεχωριστή. Η υποστήριξη είναι για την ομάδα και όχι για έναν συγκεκριμένο οδηγό. Οπότε δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.
Προφανώς, ο Lewis έρχεται στην ομάδα ως ένας θρύλος του αθλήματος. Υπάρχει, λοιπόν, πολύ περισσότερη προσοχή πάνω του απ’ ό,τι σε μένα αυτή τη στιγμή. Αλλά είμαι απόλυτα εντάξει με αυτό. Το καταλαβαίνω πλήρως.
Και είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Οπότε, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος πρέπει να είναι ο νούμερο ένα οδηγός της Ferrari, και δεν θα υπάρξει ποτέ.

.png)

.jpg)

![820x150[1]](/forum/images/Banners/820x150[1].gif)
![820x150[1]](/forum/images/Banners/350X80[1].gif)

![300x90[1]](/forum/images/Banners/300x90[1].gif)

![[Εικόνα: 6ec189b75bd5405190eb4529d9f68685.jpg?qua...efault&v=4]](https://www.topgeargreece.gr/Content/ImagesDatabase/p/827x465/crop/both/6e/6ec189b75bd5405190eb4529d9f68685.jpg?quality=81&404=default&v=4)

![160x160[1]](/forum/images/Banners/160x160[1].gif)