|
Κορυφαίος Δημοσιευτής
|
Συγχαρητήρια στον top δημοσιευτή μας για σημέρα!
Συγχαρητήρια στον/στην Chris_ktm, τον τρέχοντα κορυφαίο δημοσιευτή για την τελευταία ημέρα με 59 δημοσιεύσεις!
|
|
Online προσωπικό
|
| Δεν υπάρχουν μέλη του προσωπικού που είναι ενεργά αυτήν τη στιγμή. |
|
Στατιστικά
|
» Μέλη: 3,063
» Τελευταίο μέλος: giannosda
» Θέματα φόρουμ: 2,507
» Δημοσιεύσεις φόρουμ: 387,730
Πλήρη Στατιστικά
|
|
|
EV Cars
|
Εγγραφή: Mar 2022
Φήμη: 28522
(05-05-2026, 01:59 AM)Tiger21 Έγραψε: Η κατανάλωση με ρεύμα είναι πολύ μικρότερη από βενζίνη ή πετρέλαιο
ναι σίγουρα
Εγγραφή: Mar 2020
Φήμη: 25810
(06-03-2026, 03:31 PM)mad_max Έγραψε:
Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της αυστριακής αστυνομίας να εκσυγχρονίσει τον στόλο της με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς τα οχήματα που της παραχωρήθηκαν για δοκιμαστική χρήση κρίθηκαν ακατάλληλα για τις απαιτήσεις της υπηρεσίας.Το πρόγραμμα είχε παρουσιαστεί ως ένα πρώτο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση τον Ιούνιο του 2023, με τις Αρχές να παραλαμβάνουν 22 ηλεκτρικά Volkswagen (ID.3 και ID.4) και μία Porsche Taycan για δοκιμές στην καθημερινή επιχειρησιακή λειτουργία.Σύμφωνα με όσα μεταφέρονται από την Ένωση Αστυνομικών της Αυστρίας, τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών δεν ήταν τα αναμενόμενα και πλέον τα συγκεκριμένα οχήματα αναμένεται να αντικατασταθούν μέσα στο έτος από περιπολικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Τα βασικά προβλήματα που αναδείχθηκαν αφορούσαν κυρίως την πρακτικότητα και την αξιοπιστία. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε θέμα χωρητικότητας, καθώς ο αστυνομικός εξοπλισμός δεν χωρούσε επαρκώς στο πορτμπαγκάζ, με αποτέλεσμα να καταλήγει στα πίσω καθίσματα, κάτι που δυσκολεύει τη σωστή οργάνωση του οχήματος σε μια βάρδια.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν τεχνικές δυσλειτουργίες, όπως προβλήματα στο λογισμικό και στη λειτουργία των οθονών αφής, ενώ υπήρξαν ενστάσεις και για την καταλληλότητα των επιδόσεων σε συνθήκες καταδίωξης. Σύμφωνα με την ίδια πλευρά, η τελική ταχύτητα των οχημάτων περιοριζόταν στα 160 χλμ./ώρα, ενώ έγινε λόγος και για ανεπαρκή απόδοση των φρένων σε υψηλές ταχύτητες.
Σημαντικό "αγκάθι" αποδείχθηκε και η αυτονομία, καθώς, όπως αναφέρεται, σε αρκετές περιπτώσεις ήταν απαραίτητη η αλλαγή οχήματος μέσα στη βάρδια. Μάλιστα, είχε δοθεί οδηγία οι μπαταρίες να μην "αδειάζουν" πλήρως, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα για ενδεχόμενη καταδίωξη προς το τέλος της υπηρεσίας, κάτι που κρίθηκε πρακτικά δύσκολο, ειδικά όταν το επίπεδο φόρτισης έπεφτε κοντά στο 15%.
Προς το παρόν, τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούνται εκτός των τυπικών αστυνομικών καθηκόντων, σε πιο ήπιες χρήσεις όπως υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier), μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασής τους.
Πρωτότυπουν οι Αυστριακοί
Εγγραφή: Apr 2023
Φήμη: 30116
Τα καλύτερα test drive απο την αστυνομία. Στην Ιταλία τα έβαλαν με τη Tonale
Εγγραφή: Apr 2023
Φήμη: 30116
Αν δεν είναι ιεροσυλία αυτό, τι είναι!!!
Εγγραφή: Mar 2022
Φήμη: 28522
(Χθες, 09:27 AM)mad_max Έγραψε: Αν δεν είναι ιεροσυλία αυτό, τι είναι!!!
λέτε να γεμίσει πάλι η παραλιακή με καυλιάρηδες;
Εγγραφή: Apr 2023
Φήμη: 30116
(Χθες, 09:38 AM)gpd Έγραψε: λέτε να γεμίσει πάλι η παραλιακή με καυλιάρηδες;
Μπα....
Last century
Εγγραφή: Mar 2022
Φήμη: 28522
(Χθες, 12:18 PM)mad_max Έγραψε: Μπα....
Last century 
με το 205 gti δεν έγινε τόσο χαμός όσο με το 106 gti πάντως
Εγγραφή: Apr 2023
Φήμη: 30116
(Χθες, 12:35 PM)gpd Έγραψε: με το 205 gti δεν έγινε τόσο χαμός όσο με το 106 gti πάντως
Με τα Rallye έγινε ο χαμός στα 106 αλλά διαφορετικές εποχές...
Εγγραφή: Feb 2020
Φήμη: 6693
Συμφέρει αν έχεις φορτιστή
Εγγραφή: Feb 2025
Φήμη: 59931
(11 ώρες πριν)mad_max Έγραψε: Με τα Rallye έγινε ο χαμός στα 106 αλλά διαφορετικές εποχές...
Είχαν μετρήσει πολλές τούμπες...
|
|
|