|
Κορυφαίος Δημοσιευτής
|
Συγχαρητήρια στον top δημοσιευτή μας για σημέρα!
Συγχαρητήρια στον/στην TOMCRUISE , τον τρέχοντα κορυφαίο δημοσιευτή για την τελευταία ημέρα με 72 δημοσιεύσεις!
|
|
Online προσωπικό
|
| Δεν υπάρχουν μέλη του προσωπικού που είναι ενεργά αυτήν τη στιγμή. |
|
Στατιστικά
|
» Μέλη: 3,060
» Τελευταίο μέλος: voutias
» Θέματα φόρουμ: 2,505
» Δημοσιεύσεις φόρουμ: 385,768
Πλήρη Στατιστικά
|
|
|
Σύλληψη δύο ατόμων που παρείχαν παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια
|
Εγγραφή: May 2020
Φήμη: 929
Μλκ ισχύει οι τιμές τους είναι στο θεό και αυτοί στη κοσμάρα τους
Εγγραφή: Mar 2023
Φήμη: 622
Για αυτους δεν υπαρχει τσαμπα, μονο για τους μαλακες τους εργαζομενους
Εγγραφή: Apr 2023
Φήμη: 763
Μου φαινεται περιεργο που δεν το εχω ξανα ακουσει οτι γινωταν τετοια κομπινα...
Εγγραφή: Apr 2023
Φήμη: 1102
Εγγραφή: Mar 2023
Φήμη: 443
Μαι χαρα επιχειρηση ειχαν στησει οι τυποι
Εγγραφή: Oct 2019
Φήμη: 7981
Για τα πειρατικα tv box εχει διαβασει κανενας τι γινεται με τους πελατες ??? θα τους κυνηγανε και αυτους
Εγγραφή: Feb 2023
Φήμη: 1026
Αμα σε πιασουν στο IP την γαμησες
Εγγραφή: Mar 2020
Φήμη: 25649
Εγγραφή: Aug 2022
Φήμη: 2234
πειρατικα σαιτ τοσα υπαρχουν και βρηκαν να τους συλλαβουν
Εγγραφή: Oct 2019
Φήμη: 13494
(04-10-2023, 10:34 PM)kazakos Έγραψε: Προφυλακίστηκαν δυο από τα μέλη του κυκλώματος «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών
Αναζητούν και άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση
Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δυο από τους δέκα κατηγορούμενους ως μέλη κυκλώματος «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών, με τζίρους εκατομμυρίων. Μετά από μαραθώνια διαδικασία ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν, προσωρινά κρατούμενους δυο από τους κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να είχαν το ρόλο αρχηγού και υπαρχηγού στο κύκλωμα.
Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ σε κάποιους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση. Η δράση των συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση , για εγκληματική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παραπέμπει ,σύμφωνα με τις αρχές, σε πυραμίδα με αρχηγό, υπαρχηγούς και πλήθος μεταπωλητών δομή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για επιπλέον 7 εμπλεκομένους χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν, ενώ εκτιμούν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.
Εκτιμάται ότι τα μέλη του κυκλώματος , τα οποία φέρονται να δρούσαν τουλάχιστον 8 χρόνια, κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα από 25.000.000 ευρώ παραβιάζοντας πνευματική ιδιοκτησία σε εμπορική κλίμακα. Οι συνδρομητές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 13.000 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ η οικονομική ζημία στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών, εκτιμάται άνω των 100.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το κύκλωμα των «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης «χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές, κατάφερναν να αποκωδικοποιούν και να αναμεταδίδουν ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες και λαμβάνοντας χωρίς την άδειά τους συνδρομές για τις παράνομες υπηρεσίες που παρείχαν, στερώντας παράλληλα τα νόμιμα κέρδη αυτών».
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να δημιούργησαν παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα και πωλούσαν τις συσκευές αναμετάδοσης μέσω των οποίων συνδέονταν παράνομα στα τηλεοπτικά προγράμματα των εταιρειών. Μάλιστα, οι συνδρομές διαχωρίζονταν σε μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες ή ετήσιες.
Από την έρευνα προέκυψε πως η είσπραξη των συνδρομών γινόταν με μετρητά, μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό ή μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων και των μελών των οικογενειών τους.
Σύμφωνα με την κατηγορία η νομιμοποίηση των εσόδων γινόταν μέσω της αγοράς ακινήτων, ίδρυσης εταιρειών ατομικών και μέσω στοιχηματικών εταιρειών.
Επιασαν του εγκληματιες της χρονιας
Αντε και εις ανωτερα
|
|
|